E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNakagawa: Faiz artırımına devam edeceğiz---

Nakagawa: Faiz artırımına devam edeceğiz

Nakagawa: Faiz artırımına devam edeceğiz
11 Eylül 2024 - 06:30 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Junko Nakagawa, enflasyonun bankanın tahminleri doğrultusunda gitme durumunda faiz indirimine devam edeceklerini belirtti

Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Junko Nakagawa, ekonomi ve enflasyonun bankanın tahminleri doğrultusunda hareket etmesi halinde merkez bankasının faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini söyledi.

Geçen ayki piyasa çöküşünün bankanın borçlanma maliyetlerini istikrarlı bir şekilde artırma planını bozmadığının sinyalini veren Nakagawa, "Parasal genişlemenin derecesini daha da ayarlamayı düşünürken, Temmuz ayındaki politika değişikliğimizden sonraki piyasa gelişmelerine bakmalı ve piyasadaki değişikliklerin ekonomimizi ve fiyat görünümümüzü nasıl etkilediğini dikkatlice değerlendirmeliyiz" dedi.

Nakagawa iş dünyası liderlerine yaptığı konuşmada, "Reel faiz oranlarının şu anda çok düşük olduğu göz önüne alındığında, ekonomik ve fiyat tahminlerimizin karşılanması halinde, %2'lik enflasyon hedefimize sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşma açısından parasal desteğin derecesini ayarlayacağız" ifadelerini kullandı.

Nakagawa, denizaşırı belirsizliklerin Japonya ekonomisi için risk oluşturduğu uyarısında bulunurken, tüketici harcamalarının yüksek ücretler nedeniyle ılımlı bir şekilde artacağını ve trend enflasyonunun hızlanmasına yardımcı olacağını söyledi.

Nakagawa ayrıca, ülkenin sıkı iş piyasası ve ithalat fiyatlarında devam eden artışlar nedeniyle Japonya'nın fiyat görünümünde yukarı yönlü riskler olduğunu belirtti.

''DİKKATLİ OLMALIYIZ''

Nakagawa, "Sıkı işgücü arzı nedeniyle ücret artışının beklentileri aşma ihtimali var, bu nedenle enflasyonun hedefimizi aşma riskine karşı dikkatli olmamız gerekiyor" diye konuştu

Daha önce Japon Nomura Asset Management'ın başkanlığını yapan Nakagawa, piyasalar tarafından para politikası konusunda nötr bir duruşa sahip olarak değerlendiriliyor.

Japonya'nın döviz rezervleri 4 ay sonra ilk kez arttıJaponya'nın döviz rezervleri 4 ay sonra ilk kez arttı

 

Japonya'da tüketici harcamaları beklentilerin altında arttıJaponya'da tüketici harcamaları beklentilerin altında arttı

 

Japonya'dan Intel ile yarı iletken teknolojisinde işbirliğiJaponya'dan Intel ile yarı iletken teknolojisinde işbirliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)