E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNakit avansa 15 bin TL sınırı getirildi---

Nakit avansa 15 bin TL sınırı getirildi

Nakit avansa 15 bin TL sınırı getirildi
18 Mayıs 2023 - 15:48 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nakit avans ve kredili mevduat hesaplarında düzenlemeye gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), düzenlemenin detayları için bankalara uygulama talimatı gönderdi.

Buna göre, bankaların menkul kıymet tesisine tabi kredilerinin kapsamı değiştirilirken, menkul kıymet tesisi sınırlamasında 15 bin liranın üzeri dikkate alınacak.

Böylece nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım, menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

Menkul kıymet tesisi bankaların kendi inisiyatifinde bulunurken, 15 bin liranın üzerindeki tutarlar, bankalara ek yükümlülük olmak kaydıyla kullandırılmaya devam edilebilecek.

Kredi kartıyla nakit avans ve kuyum harcamalarına yeni düzenleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan19 Mayıs 2023 14:09

    Ben vatandas olarak iş bilmeyenlerin işbasıdalar onlara. Kocaman bir OHAAAA dıyorum borsada zarar piyasayı harman ettınız çakal surulerı

  • borsacı19 Mayıs 2023 08:18

    merkez TL  ne hallere getirdigi bir incele her şey en az 10 kat zam yedi o görevde kalmaktan utanç duyup istifa etmen lazım ama senin yüzünde astar olmuş.

  • azılı solcu18 Mayıs 2023 22:40

    kimse aglamasın.yerinde bir karar.herşey guzel olucak.

  • Mb18 Mayıs 2023 20:34

    Kimse ağlamasın, ekonomimiz uçuyor. Seçimden sonra vatandaşlık pazarlanması ile bir sonraki seçimde baas partisi ile seçime girecek hale geliriz. Para yabancıda memleketin kaymağını yiyorlar.

  • Kaçan Grup18 Mayıs 2023 19:59

    reisi kızdırmayalım diye, faizleri hayatın gerçeklerine uygun hale getirmezsen, böyle kırk takla atsan da bir sonuç alamazsın

  • VS18 Mayıs 2023 18:41

    birde şu oto işine talimat gelse liste fiyatı 770 bin galeri fiyatı 970 bin ve 6 bin1 km bu kadar basit bir sıkıntıyı gideremeyecek kadar mı kötü yönetiliyoruz

  • Mucise Reis : )18 Mayıs 2023 19:47

    onlıne satış gelıyor. TESLA internetten yazdırıyor. sıran gelınc eotomobilini sana ulaştırtıyor. Aynı biçimde x model tesla satışa koyan galericiler vardı.  z fiyatı z+200 kar gibi pıyasa bozduyor diye Tesla ilgili galeri ve şirket ortaklarına araç satışını iptal edip akra listeye aldı. Yani mersedes, togg vb. onlıne satış yaparak batılerı sadece aracı kılıp fiyat möekanizmasında iptal ederek çözüm bulabilir. Hukumet iterse bu anlayışı ve satış yönetmeliğini bu tarz modeller ile yönlendirebilir. Ama malum siyasilerin kanka iş isanları zrar göreceğine göre , millet menfaatine bi riyileşme bekleme. anca tesla gigi glonal katı kuralları olan firmalar , uber gibi firmaların kullanıcı deneyimine göre adım atması vb olması devlet. malesef bekleme bi çözüm

  • Mucise Reis : )18 Mayıs 2023 17:39

    Ciddi kar edenler biliyorum... kur 20 iken diğer paltformda 21 lerde işlem görüyor. k.kart ile ve kmh hesap ile büyük paralar çevirdiklerinde elde edilen usd arası işlemlerde olmayan bankadan çekılen para ile iyi kazananlarda olomuş durumda. Bu mevzu ile bu işlerin önü kapanacaktır :D ... Yani asıl amaç dışı kullananlar var. çünkü çifte kurlar mevcut. şirketler usd den vazgeçsin karları yansın yüksek kurdan dili tutuşsun diye göz yuman ekonomi yönetimimiz var. Bu yaşananlar keisnlikle sağlıklı ekonomi değildir. Üretmeyen ekonominin, sistemsel kapanmayan açıkları. ama başka açıklar ortaya çıkacaktır şimdide, yada reel ekonomide kar marjı düşüren, bankaların karını düşüren , reel ekonomite zarar eden etkenleri... işler iyi diyemiyorum.

  • AhmetK18 Mayıs 2023 17:32

    Anlamatanlar icin, enflasyonist etkiyi.azaltmak ve dovize talebi azaltmak icin yapilmis.bir uygulama. Kredili.mevduat ve kredi faizi cok dusuktu. Insanlar onunla altin ve doviz alip uyaniklik yapiyordu. Devlet bunu engelliyor. Olay bundan ibaret. Asagida aglayanlarda tuuh doviz artmayacak diyen kansiz hain surusu..

  • azmi19 Mayıs 2023 19:56

    Katılmıyorum. KKartı ile nakit çekip maaş ödeyen ,masraflarını karşılayan birçok firma biliyorum. Maaş veremediği işçi ne yapar. Elk vb borcu ödenmezse firma ne yapar . Sonradan kararın kaldırıldığını duydum

  • acacu19 Mayıs 2023 01:24

    15 bin tl ile 1000 dolar bile alamazsın, bu kadar da dolarsız kalmış isek eyvahlar olsun.

  • Muhalif18 Mayıs 2023 17:13

    Eee nolmusyani.herkes kafasına göre enflasyon var diye diye krediye abaniyor keşke hiç nakit avans olmasa kredi de olmasa bankalar da az kazansa.

  • borsacı18 Mayıs 2023 16:44

    yavaş yavaş uykudan kalkıyor .milletin anasını aglattınız parasını pul ettiniz.

  • kaportacı salim usta sanayiden18 Mayıs 2023 16:35

    ne demek bu bi uzman anlatsa.

  • Mucise Reis : )18 Mayıs 2023 17:46

    nakit avans işlemleri sınırlanıyor... ulaşmak zorlaşacak...ihtiyaç kredilerine mecbur yoneleceksın, ihtiyaç kredileride yüksek faizli bişeliş faizli ve yüzde40 ların üzerinde geri ödemeleri var, ücret gelirleri zamlarının çok üzerinde ağır ücretli emekli için...expertiz kredileri ev alacaksın, otomobil alacaksın vb. bu durumda onlar iptal olup duraksamaya geçti, işler tıkanırsa daha ağır verigler ile almak zorunda olacak ticari ve bireyler...bazı global borsalarda arbitraj tarzı adımlar atıldı, çifte kurdan dolayı. trc20 binance ağında göslemledik mesela, bu kredi , avans, yada nakıt para vb. fark etmez aslında ... yani piyasada devir daimde, sorunlar olabilie. nakte ihtiyacı olanlar yüksek faizle ulaşmak zorunda kalabilir. pıyasa gidişatında teklemeler oluşabilir... x kişi nakıt avans çekıp 1,26-1,36 dan altın alıyor 6 taksıt , sonra karla satıyordu.vb.

  • nihat18 Mayıs 2023 16:30

    BATIYORUZ. HAYIRLI OLSUN

  • Slm18 Mayıs 2023 16:12

    Devlet baba sen ne yapıyorsun millet kartla dönüyor sen adamlara kısıt getiriyorsun bunlar OY kaybettirir DİKKAT biz sahadayız görüyoruz

  • Vatandaş18 Mayıs 2023 16:59

    Pek oy kaybettirmemiş millet halinden memnun. Merkez bankası başkanı AKP den aday olsa aynı oyu alır