E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNakit değerinde öne çıkan şirketler---

Nakit değerinde öne çıkan şirketler

Nakit değerinde öne çıkan şirketler
10 Eylül 2024 - 07:50 borsagundem.com

Faiz oranları yüksek seyrini korurken, bu dönemde nakit varlıkları güçlü olan şirketler öne çıktı. İşte nakit değeri 10 milyar TL’nin üzerinde, cari oranı 1’in üzerinde olan ve yılbaşından bu yana %30’un üzerinde getiri sağlayan şirketler...

Piyasalar dalgalı ve zayıf bir seyir izlerken yatırımcılar güvenli liman arayışında. Faiz oranlarının yüksek seyri nakdi güçlü şirketleri öne çıkarıyor. 

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, nakit değeri 10 milyar TL’nin üzerinde, cari oranı 1’in üzerinde olan ve yılbaşından bu yana %30’un üzerinde getiri sağlayan yedi şirket öne çıktı. Enka İnşaat, Anadolu Grubu Holding, Türkiye Sigorta, Anadolu Efes, Pegasus, Coca Cola İçecek ve Ülker Bisküvi. Aktaş'a göre, bu şirketlerin hisselerinde dalgalanmalar görülse de, güçlü nakit pozisyonları, öne çıkmaya devam etmelerini sağlayacaktır.

Defter değerinin altında işlem gören 9 BIST 30 hissesi

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 30 şirketleri arasında, 9 şirket defter değerinin altında işlem görüyor. Yabancı ve yerli kurumsal yatırımcıların satışları, bu hisselerin defter değerinin altında olmalarının önemli nedenlerinden biri. Bu şirketler şunlar: Kardemir (D), Emlak Konut GMYO, Türk Hava Yolları, Sabancı Holding, Ereğli Demir Çelik, Şişe Cam, Alarko Holding, Petkim ve Koç Holding.

Borsa İstanbul'dan 3 hisseye kredili işlem yasağı Borsa İstanbul'dan 3 hisseye kredili işlem yasağı

 

Borsa İstanbul bir hisseyi brüt takasa aldıBorsa İstanbul bir hisseyi brüt takasa aldı

 

Borsa İstanbul'dan bir hissede yatırım aracı bazında tedbir kararıBorsa İstanbul'dan bir hissede yatırım aracı bazında tedbir kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)