E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNarin cinayetinde ilk itiraf: 200 bin TL teklif etti!---

Narin cinayetinde ilk itiraf: 200 bin TL teklif etti!

Narin cinayetinde ilk itiraf: 200 bin TL teklif etti!
09 Eylül 2024 - 17:50 borsagundem.com

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin cinayetiyle ilgili şok edici bir itiraf geldi. Bir zanlı, amcasının kendisine cesedi çuval içinde verip dereye götürmesini söylediğini ve bunun karşılığında 200 bin TL teklif ettiğini açıkladı.


Tüm Türkiye'nin günlerdir umutla haber beklediği Narin'den 19 gün sonra acı haber gelmişti. Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Sabah'tan Halit Turan'In haberine göre; Aralarında aile üyelerinin bulunduğu 24 şüphelinin sorgusu devam ederken, soruşturma kapsamında alınan ifadelere ulaşıldı.

NARİN'İN AMCASI 200 BİN TL TEKLİF ETTİ!

Narin'in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf gözaltına alınan bir zanlıdan geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı sorgusunda "Muhtar (Narin'in amcası) cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

Gizli tanık ayrıca amcanın kendisine cenazeyi ortadan kaldırması için 200 bin TL teklif ettiğini de söyledi.

İTİRAFÇI NEVZAT B: MUHTAR BENİM YANIMA GELDİ

İşte gözaltındaki Nevzat B'nin ifadesi: "Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Güran ile karşılaştım. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Güran, bana "Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm" dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

NARİN'İN BOYNUNDA KIZARIKLIKLAR VARDI

Sonra bana "aracında torba var mı"? dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı.

Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak paspasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz 'Eğritutmaz Deresi'ne doğru götür' diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Güran'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkine doğru gittim.

"ÇOCUĞUN TÜM VÜCUDU ÇUVALA SIĞMIŞTI"

Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeyden de kurtulmam gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Güran'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi.

Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.

"NARİN'İN AMCASI YAPMACIKTAN ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI"

Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim. Nevzat B., "Saat 19.00 sıralarıydı, köyde insan hareketliliği vardı. Kendi annem ve eşim de Narin Güran'ı arıyorlarmış, bana söylediler. Ben de yukarıda anlattığım olay ile ilgili hiçbir şey söylemedim. Evin içine girdiğimde namaz kılıp yemek yemeden Narin Güran'ı arama faaliyetine katıldım. Jandarmalar köye 21.00-22.00 sıralarında geldi. Köyde arama faaliyeti yaptık. O gün Narin Güran'ı aramaya 22.30'a kadar devam ettim, eve gelip 1 saat sonra uyudum. 22 Ağustos'ta sabah 05.00 sıralarında uyandım, eşim bana gece 03.00'e kadar arama faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Sabah 07.00-08.00 sıralarında Muhtar Salim Güran jandarma ekipleri ile hiçbir şey olmamış gibi arama çalışması yapıyordu. Hatta kanalın çevresinde arama yaptığımız esnada Salim Güran'ın kanalın içine girerek arama yaptığını gördüm. Salim Güran jandarma ile birlikte her gün yapmacıktan göstermelik olarak arama yapıyordu. Daha sonra jandarma ekiplerine teslim olmak aklıma gelmedi, çünkü ben öldürmedim. Ama jandarmanın beni yakalayacağını biliyordum. Korktuğum için itiraf edemedim. Beni ifadeye çağırdıklarında, Muhtar Salim Güran'ın bırakılacağı söylentisi vardı" dedi.

NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

İfadesinde Narin'i, amcası Salim Güran'ın öldürdüğünü düşündüğünü belirten Nevzat B., "Evimde otururken kapı çaldı, jandarma personeli geldi. Narin Güran ve Salim Güran hakkında bilgime başvurdular. Er ya da geç bu olayın ortaya çıkacağını biliyordum. Narin'in cesedi dere yatağından çıkarıldıktan sonra tedirgin olmaya başlamıştım. Jandarma da evime gelince ben de itiraf ettim. Salim Güran güçlüdür, adamları var. Onunla sorun yaşarsam beni suçlu görürler. Salim Güran kendi öldürmemiş olsaydı, bu cesedi bana getirip 'Ortadan kaldır' demezdi. Neden öldürmüş olabileceğini bilmiyorum. Sosyal medyada babası Arif Güran'a 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki, asla unutamayacaksın' demiş. Köyde bu şekilde konuşuluyordu. Çarıklı'da da böyle konuşuluyordu. Yaptığım işten pişmanım" diye konuştu.

Cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

BÖLGEDE KEŞİF YAPILIYOR

İtirafçı olarak olayı anlatan Nevzat B., jandarma ve savcılık gözetiminde küçük kızın bulunduğu yere getirildi. Eğertutmaz Deresi'nde Narin'in gömüldüğü yere getirilen itirafçı Nevzat B., savcı ve jandarmaya Narin'i nereye ve nasıl gömdüğünü anlatarak, yer göstermede bulundu.

Öte yandan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda 14 kişilik uzman ekip tarafından yapılan 11 saat 10 dakika süren detaylı otopsiden sonra ağabeyi Baran Güran ile yakınlarının cenazesini aldığı Narin'in minik bedeni belediyeye ait cenaze aracıyla araç konvoyu eşliğinde Tavşantepe köyüne getirildi.

KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Narin Güran'ın minik cansız bedeni köy mezarlığına getirildiği esnada arkadaşları, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Narin için yakınları ağırlar yakıldı. Küçük Narin, daha sonra aile mezarlığında Kürtçe ağıtlar yakılarak toprağa verildi.

Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcı vekili ile iki savcı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 24 kişinin ifade işlemleri de Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda devam ediyor.

Ankara Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen özel ekip ve Diyarbakır İl Jandarma ekipleri gözaltındaki 24 kişiyi çapraz sorguya aldığı ifade edildi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ 7-10 GÜN İÇERİSİNDE BELİRLENECEK

Narin'in kesin ölüm nedenin ise, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı ile İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın yapacağı detaylı incelemelerin ardından tespit edileceği belirtildi.

Kesin ölüm nedenin de bir hafta ya da 10 gün içerinde belirleneceği ifade edildi.

OKUL NARİNSİZ AÇILDI

Narin yaşasaydı bugün 3'üncü sınıfa gidecekti. Tavşantepe köyünde eğitim öğretim bugün Narinsiz başlarken, okulda hüzün ve gözyaşı hakimdi.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE NELER OLMUŞTU?

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

BİR GÖZALTI DAHA

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz, Tunç, Narin Güran soruşturmasında elde edilen bulgular nedeniyle bir kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi. Bakan Tunç, "(Diyarbakır'da) köyde şüpheli olarak 23 kişi gözaltına alındı" dedi.

Bahçeli'den 'Narin' açıklaması: Caniler hesap vermeliBahçeli'den 'Narin' açıklaması: Caniler hesap vermeli

 

İşte Narin'in otopsi raporuİşte Narin'in otopsi raporu

 

Narin'in cenazesi yakınlarına teslim edildiNarin'in cenazesi yakınlarına teslim edildi

 

Narin soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükseldiNarin soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükseldi

 

Erdoğan: Narin’i katledenler hesap verecek Erdoğan: Narin’i katledenler hesap verecek

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM11 Eylül 2024 21:14

    idami getirin idami.idamsiz adalet,adlalet deyildir ve idamsiz pislik temizlenmez

  • caner10 Eylül 2024 05:33

    Dağda ki Terörist her gün çocuklara tecavüz edip öldüren şerefsiz Cemil Bayık a sesi çıkmayan Şerefsiz Basın sizler değil misiniz  Hadi sesinizi  o çocuk sapığına da yükseltin ekranlarınızda  neden  yükselmiyorsunuz sesinizi korkaksınız  çünkü sizler de o sapıkların içindesiniz çünkü