E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq CEO'su BİST'e imzaya geliyor---

Nasdaq CEO'su BİST'e imzaya geliyor

Nasdaq CEO'su BİST'e imzaya geliyor
27 Kasım 2013 - 06:45 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Nasdaq ile gittiği teknolojik işbirliğinin imzasını 11 Aralık’ta İstanbul’da atacak

Borsa İstanbul (BIST) ile Nasdaq OMX arasındaki teknolojik işbirliği anlaşması nihayet imzalanıyor. Edinilen bilgiye göre imzalar 11 Aralık’ta İstinye’de atılacak.

İmza atmak için bizzat Nasdaq OMX CEO’su Robert Greifeld gelecek. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onay vermesi sonrasında; işbirliği anlaşmasında Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Greifeld ile BIST Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turan’ın imzası bulunacak.

Hisse ve nakit verecek

Çok gizli tutulan anlaşmanın detaylarına ulaşan Dünya’nın edindiği bilgiye göre, BIST bu anlaşma karşılığında Nasdaq OMX’e hem hisse hem de nakit verecek. Sıkı pazarlıkların yapıldığı anlaşmanın 1300 sayfalık bir sözleşmeyle karara bağlanması bekleniyor. Pazarlıkların ilk aşamasında Nasdaq OMX’in, Borsa İstanbul’a sunacağı teknolojik destek karşılığında 200 milyon dolarlık bir ücret talep ettiği konuşuluyor. Ancak BIST yönetiminin bastırması sonucunda 150 milyon doların altında bir rakamda uzlaşma sağlandığı kaydediliyor. BIST ayrıca bu teknolojik işbirliği karşılığında Nasdaq OMX’e kendi hissesinden pay verecek. Verilecek payın oranı ise 11 Aralık’taki imza aşamasında açıklanacak.

İmzayı 1300 sayfalık detaylar uzattı

Dünyada 24 borsa yöneten ve 50 ülkede 70 borsaya teknoloji desteği veren Nasdaq ile yapılan stratejik ortaklığın şekil ve kapsamı konusunda detaylı çalışmalar ve pazarlıklar nedeniyle uzadığı belirtiliyor. Aslında Nasdaq’ın diğer borsalarla yaptığı anlaşma öncesi müzakere süreleri ile karşılaştırıldığında, Borsa İstanbul ile yapılan müzakere süreci hızlı bile gelişti. 1300 sayfalık metne imza atacak olan BIST, dünya borsaları ile işbirliğini Nasdaq OMX ile sınırlandırmayacak. BIST’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yeni yılla birlikte piyasa likiditesini artıracak ortaklıklar gündeme gelecek. Ayrıca yeni yılla beraber başka yeni anlaşmalara da imzalar atılacak.

10 kuruluş sırada

Öte yandan, önceki akşam Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD) düzenlediği toplantıda konuşan Borsa İstanbul (BİST) Başkanı İbrahim Turhan, dünya finansal piyasalarının içinde bulunduğu bu durumda en az 10 tane uluslararası ölçekte kuruluşun şu anda prensip olarak Borsa İstanbul’la stratejik ortaklık yapmayı kabul ettiğini söyledi. Turhan, “Stratejik işbirliği kapsamında NASDAQ tek adımımız olmayacak. Bunu başka stratejik ortaklıklar oluşturarak daha da güçlendirmeyi ve pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıntılarını müzakere edeceğiz ve en iyilerini seçip Borsa İstanbul’u dünya süper liginde ilk sıralara oynayan bir kuruluş haline getireceğiz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ECZACI27 Kasım 2013 08:11

    Bu konuda eczacıbaşılar çok profesyönel. borsadaki şirketlerine asla kar göstermeyecek ince bir düzenek kurmuşlar. sadece değer artış fonu yukseliyor. kabul edilemez bir sinsilik. SPK borsada olmayan şirketlerinede baksın, onlarda mı kar etmiyor? veya sık sık zarar açıklıyor?

  • Mali muşavir27 Kasım 2013 08:09

    Hükümet ve Bist yöneticileri önce borsaya bir ceki düzen versinler. karartılan bilançolar. bazı varlıkların değerleri ve niteliklerinin belirtilmemesi.halkın sağladığı kaynakla buyumeye başlayan şirketin hisselerini halkın elinden ucuza kapmak için şirketlerin karını iştirakleri altında saklayan veya ortaklıklarla ticari ilişkilerle başka şirketlerine yönlendiren patronlar, faliyet raporlarında şirketin önemli yatırımlarını veya faliyetlerini açıklamayanlar....