E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNasdaq-ICE, NYSE'nin peşini bırakmıyor---

Nasdaq-ICE, NYSE'nin peşini bırakmıyor

Nasdaq-ICE, NYSE'nin peşini bırakmıyor
03 Mayıs 2011 - 09:41 borsagundem.com

ICE ve Nasdaq OMX ikilisi, NYSE Euronext tarafından daha önce 2 kez reddedilmiş olan 11 milyar dolarlık tekliflerini yenileyerek, yeniden sundu

InterContinental Exchange ve Nasdaq OMX Group, NYSE Euronext'e yaptıkları 11 milyar dolarlık teklifi yeni bir resmi teklif hazırladı. Nasdaq-ICE ikilisi, New York borsasını satın alarak, hissedarlar arasında bölüştürmeyi planlıyor.
Daha önce teklifleri NYSE yönetim kurulu tarafınca 2 kez reddedilen Nasdaq ve ICE'nin yeni hamlesinin etkilerinin sınırlı olacağı düşünülüyor. Ancak ikilinin bu adımı, NYSE Euronext'in peşini bırakmadıklarını yinelemesi bakımından önem taşıyor.
Nasdaq OMX'in CEO'su Bob Greifeld, New York borsasının kendilerini ciddiye almadığını ve sürekli olarak zora koştuğunu ifade etti. Greifeld, NYSE'nin paydaşlarından olumlu karşılık aldıklarını, ancak NYSE'nin tavrının bunu göz önünde bulundurmadığını söyledi.
NYSE Euronext, yenilenmiş teklifin ardından bir açıklama yayınladı. Borsa operatörü, yeni teklifin de eskisinden farklı olmadığını belirterek, teklifi üst kurulda reddetti.
Ancak teklifin önümüzdeki haftada bir kez daha değerlendirilebileceği düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)