E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıNasdaq’da düşüş yüzde 10’u buldu---

Nasdaq’da düşüş yüzde 10’u buldu

Nasdaq’da düşüş yüzde 10’u buldu
29 Nisan 2022 - 08:59 borsagundem.com

A1 Capital: Yatırımcıların yüksek büyüme hisselerini terk ettiği Nasdaq, Nisan ayında neredeyse %10 düşmüş durumda.

ABD’de gayri safi yurtiçi hasılanın son çeyrekte yıllık %1.4 oranında düştüğünü gördük. Ancak iç talep güçlü kalmaya devam ettiği için üretimdeki düşüş yanıltıcı. Büyük ölçüde ithalatın artmasıyla birlikte daha geniş bir ticaret açığından ve stok birikimi hızındaki yavaşlamadan kaynaklandı. ilk çeyrekte 1,7 milyon iş yaratıldı ve imalat üretimi %5 oranında arttı. ABD ekonomisi durgunluğa yakın bir yerde görünmüyor. Temel talep ve işgücü piyasası güçlü kalmaya devam ediyor ve büyüme ikinci çeyrekte devam edecek beklentisi hakim. Asya’da sermaye piyasaları hafif yükselişte. Çin'in büyüme korkuları ve yaklaşan ABD faiz artırımları temkinli duruşun ardındaki ana etmen. 07.15 itibariyle MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.2 yükselirken, Japonya piyasaları tatil nedeniyle kapalı. Nasdaq vadelileri ise %1 civarında negatif seyirde.

Yatırımcıların, haftalardır ; Enflasyon, artan faiz oranları ve olası bir ekonomik yavaşlama endişeleri nedeniyle yüksek büyüme hisselerini terk ettiği teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Mart 2020'den bu yana en derin bir aylık düşüşünü gerçekleştirme yolunda Nisan ayında neredeyse %10 düşmüş durumda. Sabah saatlerinde; Gösterge ABD 10 yıllık tahvil getiri, 20 Nisan'da %2.981'e kadar çıkmasının ardından %2.8205'te, ABD İki yıllık tahvil getirisi de %2.6132’de. Dolar endeksi ise 103,93'ü gördükten sonra an itibariyle 103,56'dan işlem görmekte.

Fed'in para politikasında daha agresif olacağı beklentilerinin desteklediği ABD Dolar endeksi , pandemi dönemindeki zirvesine yaklaşınca ons altında 1872 seviyesine kadar gerildikten sonra Dün akşam Moskova’da 9 Mayıs’ta yapılacak Zafer Bayramı askeri geçit töreninin gece provasında RS_24 Yars kıtalararası balistik füze sisteminin de provaya katılmasıyla kendini yeniden 1900 bariyerinin üstüne 1903 seviyesine çıkardı.

Amazon hisseleri sert düştü

 

Borsada pozitif açılış bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 29/04/2022

 

Yatırımcılar yeniden altına yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)