E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'ta işlemler durdu!---

Nasdaq'ta işlemler durdu!

Nasdaq'ta işlemler durdu!
22 Ağustos 2013 - 20:12 borsagundem.com

ABD'nin Nasdaq Borsası'nda işlemlerin durdurulduğu bildirildi

Wall Street'te işlem gören binlerce hisse dün uzun süre işlem göremedi.
Apple ve Facebook gibi büyük şirketlerin kote olduğu Nasdaq Endeksi, teknik bir arıza nedeniyle dün üç saat boyunca işlemlere kapandı.
TSİ 19.30'da dondurulan işlemlere TSİ 22.30'da devam edilebildi. Daha önce Wall Street'te hiçbir endeks gün içinde bu kadar uzun süre işlemlere kapanmamıştı.
ABD'nin SPK'sı olan SEC'in başkanı Mary Jo White, meydana gelen teknik arızada nedeniyle Wall Street liderlerinin bir araya gelerek hisse senedi piyasasının düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamalarını istedi.
Nasdaq işlemlere tekrar açıldıktan sonra günü yüzde 1 artışla tamamladı. Ancak, teknik arızanın endeksin kârından birkaç yüzbin dolar eksiltmiş olabileceği söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı22 Ağustos 2013 21:53

    BIST Nasdaq sistemini alacaktı. Şimdi bu haber iyi olmadı. Borsada al sat işlemi basit bir algoritma. İçine karışık şeyler koymaya kalkınca sistem karışıyor. Borsada işlem yapan ve bu işlerden anlayan birisi olarak son derece hızlı ve şeffaf bir sistem kurgulanabilir. Programcılara anlatabilecek kapasitede birileri yok anlaşılan. Saniyede 1 milyon işlem yapacak alt yapı algoritması kurgulanmalı. Yakın tarihte herkesin kendi programı borsada al sat yapmaya başlayacak. Her işleme sıra numarası veren sistemler yoğun günlerde patlıyor. Zaman damgası verilmeli ve sağlam bir saat kullanılmalı.