E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'tan rekor! ABD borsaları karışık seyirle kapandı---

Nasdaq'tan rekor! ABD borsaları karışık seyirle kapandı

Nasdaq'tan rekor! ABD borsaları karışık seyirle kapandı
08 Aralık 2020 - 00:42 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısındaki artış ile Kongre'den bir destek paketinin çıkışıyla ilgili beklentiler, borsalarda karışık bir seyir izlenmesine yol açtı. Nasdaq'a rekor, teknoloji hisselerindeki yükselişle geldi

ABD borsaları, haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı. Dow Jones ve S&P 500 günü ekside kaparken Nasdaq rekorlarına bir yenisini ekledi. 

Endekslerdeki karışık seyirde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve salgının ekonomik etkisine karşı hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketine dair beklentiler etkili oldu. 

YENİ KISITLAMALAR GELDİ

ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı 15 milyonu aşarken, salgını kontrol altına almaya yönelik yeni kısıtlamalar getirildi. San Francisco Körfezi'ndeki 5 yerleşim yerine uygulanan "evde kal" talimatının ardından, California eyaletinin San Jaoquin ve Güney California bölgelerinde de yükselen Kovid-19 vakaları dolayısıyla "evde kal" talimatı yayımlandı.

Büyük ilaç üreticilerinden gelecek vaat eden aşı güncellemeleri, yatırımcıların gelecek yıl ekonomik iyileşme umutlarını artırdı ve ABD enfeksiyonlarındaki artışla ilgili endişeleri hafifletti, Wall Street'in ana endekslerini son zamanlarda rekor seviyelere yükseltti.

GEÇİCİ FİNANSMAN TASARISI

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik teşvik paketi de piyasaların odağındaki yerini korudu. ABD basınında yer alan haberlerde, Kongre'nin bu hafta Kovid-19 teşvik paketi görüşmelerinde anlaşmaya varılmasına ve hükümetin kapanmasını önlemek için kapsamlı bir bütçe tasarı sunulmasına zaman sağlamak için bir haftalık geçici finansman tasarısını değerlendireceği kaydedildi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Apple ve Facebook Inc dahil olmak üzere en büyük bileşenlerinden birçoğunun yükselmesiyle rekor seviyeye ulaştı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi endeksi 148,47 puan veya %0,49 düşüşle 30,069.79'a, S&P 500 7,16 puan veya %0,19 kaybederek 3,691.96'ya ve Nasdaq Bileşik 55,71 puan veya %0,45 artışla 12,519.95'e  yükseldi. Nasdaq bu puanla, 3 rekorla bitirdiği geçen haftanın ardından yeni haftaya da rekorla başlamış oldu. 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününde İngiltere hariç düştü

 

Borsa İstanbul'da yeni hafta sakin başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)