E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'tan rekor! Dow Jones ve S&P 500 kazanç serisini sonlandırdı---

Nasdaq'tan rekor! Dow Jones ve S&P 500 kazanç serisini sonlandırdı

Nasdaq'tan rekor! Dow Jones ve S&P 500 kazanç serisini sonlandırdı
10 Şubat 2021 - 01:28 borsagundem.com

Yatırımcıların, 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi ile ekonomik verilere odaklandığı ABD borsalarında endeksler günü karışık seyirle tamamladı. S&P 500 ve Dow 6 günlük kazanç serilerini sonlandırırken Nasdaq rekora imza attı

Wall Street endeksleri haftanın ikinci gününü karışık bir seyirle tamamlarken pozitif bantta sadece Nasdaq Endeksi kaldı. Nasdaq'ın yeni bir rekora imza attığı gün, Dow Jones ve S&P 500 altı günlük kazanç serilerini sonlandırdı. 

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkileriyle mücadeleye yönelik ekonomik destek paketine ilişkin gelişmeler piyasaların gündemindeki yerini korurken, ABD Başkanı Joe Biden 1,9 trilyon dolarlık paketi görüşmek üzere iş insanlarıyla bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın yanı sıra toplantıya JPMorgan Chase, Walmart, Gap ve Lowe's'un yöneticileri katıldı.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, JOLTS Açık İş Sayısı, geçen yılın aralık ayında piyasa beklentilerinin aksine artış göstererek 6 milyon 646 bine yükseldi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 9,93 puan ve yüzde 0,03 oranında düşüşle 31,375,83 seviyesinde günü kapadı. S&P 500 Endeksi de 4,36 puan ve yüzde 0,11 kaybederek gün sonunda 3,911,23 puana geriledi. Nasdaq ise 20,06 puan ve yüzde 0,14 ekleyerek 14,007,70 puanla günü tamamladı. 

Nasdaq, üst üste beşinci seans rekor kırmış oldu. 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Biden Beyaz Saray'da iş dünyasının yöneticileriyle buluştu

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsa İstanbul'da pozitif seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)