E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan 30 bin asker planı---

NATO'dan 30 bin asker planı

NATO'dan 30 bin asker planı
02 Haziran 2018 - 22:12 borsagundem.com

NATO’nun 30 gün içinde harekete geçebilecek 30 bin askerden oluşacak bir birliğin kurulmasını planladığı ileri sürüldü

Almanya’da yayımlanan “Welt am Sonntag” gazetesindeki haberde,  NATO’nun Rusya’dan yapılacak bir saldırıya karşı reaksiyon yeteneğini  iyileştirmek istediğine dikkati çekildi.

Gazetenin, NATO diplomatlarına dayandırdığı haberinde, ittifakın kriz  durumlarında 30 gün içinde harekete geçebilecek ve 30 bin askerin yer aldığı bir  birlik oluşturmayı planladığı iddia edilerek,  bu gücün yüzlerce savaş uçağı ve  gemilerle donatılmasının öngörüldüğü savunuldu. Haberde, bu yeni müdahale gücünün  mevcut 20 bin kişilik NATO Mukabele  Kuvveti'nin (NRF) yanında ek olarak kurulacağı iddia edildi.

NATO ülkelerinin savunma bakanlarının katılacağı ve gelecek hafta  Brüksel’de yapılacak toplantıda bu konunun müzakere edileceği bilgisi paylaşılan  haberde, temmuzayı ortasında yapılacak NATO devlet ve hükümet başkanları  toplantısında bir açıklamanın yapılmasının beklendiği belirtildi.

NATO çevrelerinde, yeni kurulacak birlikte “Almanya’nın öncü rol  oynayacağının” ifade edildiği savunulan haberde, bir NATO diplomatının da  “caydırıcı ve savunmaya hazır olduğumuzu göstermek için daha hızlı olmalıyız ve  çok sayıda askeri ve teçhizatı hızlı taşımamız lazım.” sözlerini kullandığı  kaydedildi. Haberde, yeni müdahale gücünün kurulması  inisiyatifinin ABD’den  geldiği yazıldı.

NATO’nun ayrıca ağır silah ve teçhizatı hızlı taşımak için "askeri  hareketliliği" geliştirmek istediğine işaret edilen haberde, bunun için  altyapının iyileştirilmesi, idari engellerin azaltılması ve siyasi kararların  alınmasının hızlandırılması gerektiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 03 Haziran 2018 13:51

    SAYIN İBRÂHİM TATLISES?. 1950 Lİ YILLARDA 8 ÇOCUKLU BİR AİLE. EVDE UNU EKMEYİ YOK KEN. KİTABI NEREDEN BULACAKTI?. AT SIRTINDA ŞEHRE 3 SAAT UZAKTA BİR DAĞ KÖYÜ. AHIRDAN BOZMA OKULDA. KÖY KATİBİNİN ÖĞRETTİĞİ ÇOCUK. BU KADAR NOKTAYI VİRGÜLÜ ZAMİRİ SIFATI ÖGRENE BİLİR. KÖYLERDE ÇOK CAHİL İNSANLAR VAR. ÖZÜ SÖZÜ BİR. SİZİNGİBİ OKUMUŞ CAHİLLERDEN DAHA MÜTAVAZİ.

  • fafa03 Haziran 2018 12:48

    Nato'da kurulan bu güç,bizde her on yılda bir yapılan darbe süresini ,beş yıla indirir.Nato ayrıca bizi öne sürerek iyice kullanır.

  • demirkan 03 Haziran 2018 13:35

    NATO ABD ÇIKALARINI KORUR BİZİM DEĞİL. EN SON SURİYE DE. RUM GAZ SAHALARIN DA GÖRDÜK. ABD NATO ÜYESİ TÜRKİYEDEN YANAMI OLDU. YOKSA KENDİ ÇIKAR VE RUM ÇIKARIN DAN YANAMI OLDU.?. TÜRKİYE NEREYE GİTTİDE DAYAK YEMEDEN GELDİ?.

  • demirkan 03 Haziran 2018 13:06

    TÜRKİYE TARAFSIZ BAĞIMSIZ. ÜNİTER DEVLET OLMALI. RUSYA İLE İŞ BİRLİĞİNİ DAHADA İLERİ GÖTÜRMELİYİZ. ZATEN TİCARETİMİZ HERŞEYİMİZ İÇ İÇE GİRMİŞ. NİYE SAVAŞALIM Kİ?. RUSYA İLE SAVAŞ MAYACAKSAK. BU NATO KİME KARŞI O ZAMAN?. ABD İLE AVRUPA İLE TERS DÜŞTÜĞÜMÜZ ZAMAN. NATO SİLÂHLARININ KİME DÖNDÜĞÜNÜ ÇOK İYİ GÖRDÜK. AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN DEVLETE YÖNETENLER.

  • demirkan 03 Haziran 2018 11:26

    SAYIN HARİ... BEN 1956 DA BİRİNCİ SINIFA BAŞLADIM. BİR KÖY İLK OKULUNDA. KALEM DEFTER KITAP. BULAMADIĞIMIZ GİBİ. DOĞRU DÜZGÜN ÖĞRETMEN YÜZÜDE GÖREMEDİM. O YILLARDA KÖY OKULUNA GELEN ÖĞRETMEN LER. EN FAFZA 3 AY KALIRDI. ANKARADA BİR DAYI BULUR. TAYİN ÇIKARTIR ŞEHRE KAÇARDI. NE YAPALIM BENDE BUKADAR ÖĞRENEBİLDİM. SEN HERHALDE ŞIMARIK ŞEHİR ÇOCUĞU SUN. TÜRKÇEYE GÜZEL ÖĞREN MİŞSİN AMA. ADAMLIĞI ÖĞRENE MEMİŞSİN.

  • İbrahim tatlıses ?03 Haziran 2018 12:59

    Bu yaşına kadar yüzlerce kitap okuyabilirdin. Tek eğitim, öğretim kurumları okullar mı babalık. Gelişmiş ülkeler Hz. Ademin üniversitesinde mi okudu sanıyorsun. Aşama aşama kitap okuyup araştırarak geliştiler. Cahille cahil olursun, cahilliği de savunursun

  • demirkan 03 Haziran 2018 00:32

    TÜRKİYE Yİ BATAKLIĞA NASIL ÇEKERİM. RUS YA İLE TÜRKİYE Yİ. ARENAYI ÇEKİP BAŞ BAŞA BIRAKMAK. TÜRKİYE AVRUPANIN JANDARMASI DEYİL OLAMAZ. İPNE KALLEŞ TURUMP.

  • Hayri03 Haziran 2018 09:46

    Demirkan, Türkçe kursuna git. Yerli ve kendine milli ol. Her yorumunda Türk diline saygısızlık yapıyorsun

  • demirkan 02 Haziran 2018 23:19

    BİZİ BULAŞMADA NE HALT YERSEN YE. RUS YAYA KARŞI SAVAŞACAK DEYİLİZ. GAYESİ TÜRK RUS GERGİNLİĞİ. BİZE NE AVRUPADAN. TÜRKİYE ASKER GÖNDERİRSE YAZIKLAR OLSUN. RUSYA İLE SAVAŞ VE GERGİNLİK İSTEMİYORUZ. TÜRKİYENİN DÜŞMANI. ABD İLE AVRUPADIR.