E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Türkiye için net tavır---

NATO'dan Türkiye için net tavır

NATO'dan Türkiye için net tavır
08 Ekim 2015 - 09:21 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'yi tüm tehditlere karşı koruyacaklarını söyledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye dahil tüm müttefiklerimizi her türlü tehdide karşı korumaya hazırız" dedi. 

Brüksel'deki NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Stoltenberg, "NATO'nun, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı müttefikini korumak için Türkiye'ye asker göndermeye hazır" olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri, endişe kaynağının Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ve füze saldırıları olduğunu belirtti.

Reuters'ın haberine göre; Stoltenberg, Rusya'ya Suriye'de Esad rejimine destek olmayı bırakıp IŞİD'le savaşması konusunda çağrıda bulundu.

"ÇEVİK GÜÇ TÜRKİYE'YE KAYDIRILABİLİR"

Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova yanlısı isyancılara destek için gerçekleştirdiği askeri müdahalenin ardından NATO'nun aldığı önlemler kapsamında 13 bin kişilik bir çevik güç oluşturulacağını hatırlatan Stoltenberg, bu askerlerin gerekli olduğu takdirde hem doğuya hem de güneye kaydırılabileceğini belirtti.

Stoltenberg, "Farklı yönlerden farklı tehditlerle karşılaşıyoruz. Çatışma, istikrarsızlık ve emniyetsizlik... Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana, kolektif savunmamıza yönelik en büyük takviyeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Stoltenberg, Afganistan'daki NATO askeri sayısı konusunda ise bir karar alınmadığını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koruyun bizi08 Ekim 2015 12:20

    Suriye yi bölün parcalayin rüsyaya anlasın sonra Türkiyeyi koruyacaklarmis askerlerin kafasına amerikan askeri çuval gecirdiginde neden korumadiniz veya pkk 50000 asker şehit ettiğinde verilen silah muhimmat ve paraya engel olmadiniz ısid ve pydj yapılan silah ve paraya engel olamadiniz Suriye yi bu hale getirin el birliği ile sonra koruyacağız kimi kimden koruyorsunuz biz çok aciz bir ülkeyiz başımızdakıler utansın

  • Türkiye08 Ekim 2015 09:58

    Türkiye natonun kendisini koruyacağına güvenmemeli.füzelere karşı lazer silahını geliştirmeli lazer silahı hem savunma hem saldırı amaçlı geliştirilmeli.öyle ya sana saldıran düşmana sadece savunmada kalmak doğru değil.kendi uçak gemilerini üretmeli en az 6 adet,kendi füzelerini roketlerini icat edip üretmeli hepsi Türk tipi olmalı ve %100 yeli ve milli olmalı.gördük işte almanlar nasıl işlerine gelmeyince füze bataryalarını geri çekiyorlar seni sap gibi ortada bırakıyorlar.ve bütün bunları sadece ak partinin tek başına iktidar olmasıyla yapılabilir. diğerleri zaten İngilizlere,amerikalılara,almanlara,fransızlara hizmet ettikleri ayan beyan ortada onlar bunu asla ve kat'a yapmazlar.bizi geri kalmışlığa mahkum ederler.