E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporNe kupası dosyada 3 maçınız var---

Ne kupası dosyada 3 maçınız var

Ne kupası dosyada 3 maçınız var
21 Ağustos 2011 - 14:24 borsagundem.com

LigTV'nin iftar yemeğinde hedefte iki kulüp vardı...

TFF’ye yönelik bildirisi diğer kulüplerin de tepkisini çeken ve hatta “Kulüpler Birliği’nden çıkaralım” denilen G.Saray’a Yıldırım Demirören, yukarıdaki sözlerle yüklendi.
Aydınlar ise şampiyonluk isteyen Trabzon’un isteğine anlam veremedi: "Ne kupası dosyada 3 maçınız var"
Yayıncı kuruluş LİG TV’nin Süper Lig kulüplerine verdiği yemekte neler oldu neler! Yeni sezonda uygulamaya konulacak Play-Off sisteminin dillendirildiği ve hiçbir kulübün de itiraz etmediği yeni formülün yanı sıra öne çıkan konu haliyle şike operasyonu ve Futbol Federasyonu’nun aldığı karardı.
İşte konu konu gecede yaşananlar...
HERKES G.SARAY’A YÜKLENDİ
Gecenin en çok tepki çeken kulübü Galatasaray oldu. Nedeni ise önceki gün resmi siteden şike dosyasıyla ilgili Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı eleştiren “Kangren olmuş parmağı kesmezseniz kolunuzu keserler” yönünde UEFA’yı işaret ettiği bildirisiydi.
İftar yemeğine katılan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF’nin
G.Saray’a resmi sitesinden sert bir yanıt vermesine rağmen sözlü olarak da isyanını dile getirdi. “Kimse bana hukuksuz karar aldıramaz” diyen Aydınlar, “Biz beraat da vermedik karar da almadık. Dosyayı da kapatmadık. Darağacında olan insana bile son sözü sorulur. İnceleme ve süreç devam ediyor” dedi.
G.Saray’ın bildirisine tepki gösteren sadece Aydınlar değildi haliyle... Kulüpler Birliği’nin en yaşlı başkanı olan İlhan Cavcav da “Türk futbolunu UEFA’ya şikayet eden Galatasaray’ı Kulüpler Birliği’nden atalım” önerisinde bulundu.
Zaman zaman tansiyonun bir hayli yükseldiği gecede Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de ezeli rakip ve ebedi dost Cimbom’un tavrını eleştirdi. Demirören, G.Saray adına yemekte bulunan Adnan Öztürk’e dönüp “Gemiyi ilk siz terk ediyorsunuz. Cezalar neyse çekilecek” ifadesini kullandı.
ÖZTÜRK: KONU BURADA KAPANSIN
Tüm bu eleştirilerin ardından Galatasaray adına yemekte bulunan başkan yardımcısı Adnan Öztürk (Bildiri yayınlanmasa Ali Dürüst katılacaktı) söz aldı ve ortada yanlış anlaşılma olduğunu vurguladı.
O sert eleştirilere neden olan bildiriyi kendisinin kaleme aldığını ve resmi siteden yayınlamak için başkanı ikna ettiğini belirten Öztürk “Ben iyi bir Galatasaraylıyım ve bu ifadeleri kullandım. Kesinlikle kimseyi UEFA’ya falan ihbar etmedik. Bize söylenen eleştirileri ve düşünceleri burada söylenmiş ve konuyu kapanmış olarak kabul ediyorum” diye konuştu.
Aydınlar şike operasyonuyla ilgili düşüncesini “Ben 10 bin işçi çalıştırıyorum. Kimse beni savunma almadan karar vermeye zorlayamaz” dedi, noktayı koydu.
Toplantı sırasında bir dönem şikeyle çalkalanan İtalya’da Futbol Federasyonu’nun Juventus’a 622 milyon Euro tazminat ödemesi de hatırlatıldı ve konunun hassasiyetine dikkat çekildi.
'SADRİ ŞENER NEDEN BILBAO'YA GİDEMEDİ?'
Yemekte sert eleştirilere maruz kalan bir diğer kulüp ise Trabzonspor’du. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şampiyonluk kupası isteyen Bordo-Mavililer’i anlamakta güçlük çektiğini vurgulayarak “Sayın başkan Sadri Şener neden Bilbao’ya gidemedi. Bu dosya nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı var. Dosyada Trabzonspor’un 3 maçta adı geçiyor. Benden kupayı istiyorlar, bu şartlarda kupayı nasıl vereyim. Tutuksuz yargılama devam ediyor” dedi.
'F.BAHÇE DÜŞMESİN'
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da katıldığı iftar yemeğinde tüm kulüplerin ortak düşüncesi Fenerbahçe’nin küme düşürülmemesinden yana...
Marka değerini ve kulüplerin ayakta kalması adına gelirleri düşünen kulüpler küme düşürme olayının olmamasını istiyor.
'FUTBOL VEBALI GİBİ GÖRÜLÜYOR'
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, şike operasyonu sonrası gelinen noktayı özetlerken önemli açıklamalar yaptı.
Futbolun Türk insanın sevdası olduğunu belirten Ünal “Türk futbolu maalesef vebalı gibi gösteriliyor. Biz gece stat ışıklarını açsak yarısı dolar. Türkiye’de her şey ne kadar kirliyse futbol da o kadar kirli. Ne kadar temizse futbol da aynı şekilde” diye konuştu.
GEÇEN SEZON DONDURULUYOR
TFF, Etik Kurulu’nun raporu sonrası şike dosyasında iddianameyi bekleme kararı alırken, şampiyonluğun bir takımdan başka bir takıma geçmeyeceği gerekirse bu sezonun dondurulacağı öğrenildi.
KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEK
Yayıncı kuruluşun iftar yemeğinden çıkan önemli sonuçlardan birisi de Kulüpler Birliği’nin aldığı karardı. Birlik üyeleri Türk futbolu açısından böylesine önemli bir süreçte karar organı olan Futbol Federasyonu’na kayıtsız şartsız destek kararı aldı.
G.SARAY, PLAY-OFF'A SERT TEPKİ GÖSTERECEK
Sarı-Kırmızı kulüp Play-Off sisteminin kabul görmesine anlam veremedi. Teknik Direktör Fatih Terim’in yeni sistemi Başkan Ünal Aysal ve Ali Dürüst’le görüştüğü “Kesinlikle bu uygulamayı kabul etmeyin. Henüz denenmemiş bir sistemin hemen uygulanmaya başlaması doğru değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
G.Saray yönetimi de pilot ligde bir deneme yapılmadan bir gecede bu kadar önemli bir karara imza atılmasından dolayı rahatsız. Kulüp bu tepkisini de açık açık gösterecek. Resmi bir açıklamayla Play-Off sistemine geçiş yöntemi eleştirilecek. Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğrucu21 Ağustos 2011 23:15

    bütün kulüpler fenerin düşmemesini istiyormuş.yalan.hiç sordunuzmuki kulüplere.birlik diyorlar sadece cavcav konuşuyor.ben anlamıyorum.spor hukukuna göremi karar verilecek.yoksa ahmet mehmet ilişkisiylemi.federasyon başkanı kulüpler birliği kararımızın arkasında diyor.kardeşim seniin arkanda da olanda elinde olanda spor hukuku olması lazım.galatasaray görevini yapıyor ve futbol hukukunu hatırlatıyor.nedeyse vatan haini ilan edecekler.asıl vatana kötülüğü, feneri düşürmemek için,ülkenin kanunlarını,kurallarını hiçe sayan ve şikebahçe kuklası olarak tarihe geçecek olan futbol fenerasyonu ve onun yardakçıları yapıyor.

  • ahmet d.21 Ağustos 2011 22:08

    "Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da katıldığı iftar yemeğinde tüm kulüplerin ortak düşüncesi Fenerbahçe’nin küme düşürülmemesinden yana... Marka değerini ve kulüplerin ayakta kalması adına gelirleri düşünen kulüpler küme düşürme olayının olmamasını istiyor" nerde erdem, nerde dürüstlük.. gelecek kuşaklara para için herşey satılıabilir mi diyeceksiniz..

  • eren can21 Ağustos 2011 21:45

    konu fener olunca nasıl savunmaya geciyosun feneri küme dusurmezsen senın sonunda azız yıldırımın yanı senın kıcını kım kurtaracak

  • ali aydın21 Ağustos 2011 16:57

    feneri aklamak için diğer takımlardan suçlular yaratmaya çalışıyorlar. konu fenerbahçe olunca sessiz kalıyorlar savunma hakkı varmış. fenerin kaç dosyası var söylesene !!!

  • sanis21 Ağustos 2011 14:43

    saçma saçma konuşmalar düşünceler TRABZONSPOR'un 3 maçı var şampiyon yapamam fenerbahçenin başkanı içerde en az 6 maç var düşürülmesin nasıl bir zihniyet bu

  • beşiktaşlı21 Ağustos 2011 14:42

    mademki cimbomu dışlıyorlar o zaman fener düşerse hepsi bank asyaya gitsin.