E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporNefesler tutuldu, Sivas Kadıköy gibi---

Nefesler tutuldu, Sivas Kadıköy gibi

Nefesler tutuldu, Sivas Kadıköy gibi
22 Mayıs 2011 - 10:16 borsagundem.com

Sarı lacivertliler, Sivas deplasmanında galibiyete ulaşırsa 18. şampiyonluğunu ilan edecek ve G.Saray’ı sollayacak

SPOR Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonu bugün oynanacak üç maçla tamamlanırken, nefes kesen şampiyonluk düğümü de yarışı haftalardır başa baş götüren Fenerbahçe ile Trabzonspor’un alacakları sonuçlarla çözülecek. Sezon boyunca büyük bir çekişme yaşayan iki ekip de deplasmandaki mücadelelerde şampiyonluk yarışında son kozlarını oynayacak. Fenerbahçe, Sivasspor’un konuğu olurken, Trabzonspor da yine deplasmanda Karabükspor ile karşı karşıya gelecek.
Büyük avantaj Fenerbahçe’de
Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Ligin ikinci haftasında Trabzon’da oynanan karşılaşmayı bordo mavililer 3-2 kazanırken, ikinci yarıda 19. haftadaki mücadelede sarı lacivertli ekip Kadıköy’de rakibine karşı sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. İki ekibin de son hafta maçlarını kayıpsız geçmesi durumunda ikili averajda üstünlüğü bulunan Fenerbahçe, aynı puana sahip rakibinin önünde şampiyonluk ipini göğüsleyecek ve 18. kez mutlu sona ulaşacak.
Fenerbahçe’nin Sivasspor deplasmanında her türlü puan kaybında Trabzonspor’a, Karabükspor önünde alacağı galibiyet 27 yıl sonra şampiyonluğu getirecek. Sarı lacivertli ekip kazanır, Trabzonspor puan yitirirse Fenerbahçe averaj üstünlüğüne bakılmadan puan farkıyla gülen taraf olacak. İki ekibin taraftarlarının gözleri takımlarının maçlarında, kulaklar ise rakiplerin mücadelelerinde olacak. Şampiyon yeni sezonda Devler Ligi’ne doğrudan katılacak. Ligi ikinci bitirecek ekip ise Şampiyonlar Ligi’ne girebilmek için eleme turuna katılacak. Bursaspor, Gaziantepspor ve Beşiktaş ise önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.
Prim zengini olacaklar
SEZONU şampiyon olarak tamamlayan takımın futbolcuları paraya boğulacak. Fenerbahçe, Sivas’ta mutlu sona ulaşırsa oyunculara dağıtılan toplam prim miktarı 11 milyon 700 bin doları bulacak. Trabzonspor’un şampiyonluğu halinde futbolcular adam başı 250 bin lira alacak.
Rekoru egale edecekler
TRABZONSPOR, Karabükspor’u yenerse rekor yineleyecek. Ligde 1995-96 sezonunda 82 puanla rekor kıran bordo mavililer, Karabükspor’u yenerse yine aynı puana ulaşarak bu rekoru egale edecek. Trabzonspor o dönem Şenol Güneş ile şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırmıştı.
Alex krallığını ilan edecek
SÜPER Lig’de sezon bugün tamamlanırken, F.Bahçeli Alex de Souza da krallığını ilan edecek. Sivasspor maçı öncesi 27 golü bulunan sambacı bir mucize olmazsa, ikinci kez krallık tacını takacak.
Trabzonspor tam kadro Karabük’te
BORDO mavililer, sakat ve cezalı oyuncularıyla birlikte Karabük’e çıkarma yaptı. F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise takımını Sivas’a 20 kişilik kadroyla götürdü.
SİVAS KADIKÖY GİBİ
SİVASSPOR-FENERBAHÇE
- STAT: 4 Eylül
- SAAT: 20.00
- HAKEM: Fırat Aydınus
- YAYIN: Lig TV
BAHİS ORANLARI
12.50 6.25 1.05
FENERBAHÇE'NİN 11'İ
Eksik: Yok
Sakat: Yok
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet , Emre, Selçuk, Niang, Alex, Stoch
KARABÜK'TE FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK
KARABÜKSPOR-TRABZONSPOR
- STAT: Necmettin Şeyhoğlu
- SAAT: 20.00
- HAKEM: Yunus Yıldırım
- YAYIN: Spormax
BAHİS ORANLARI
12.50 6.25 1.05
TRABZONSPOR'UN 11'İ
Sakat: Onur, Glowacki
Cezalı: Burak, Mustafa
Tolga, Serkan, Giray, Egemen, Piotr, Colman, Selçuk, Engin, Pawel, Umut, Jaja
CiHAN VE ALEX
Cihan ve Alex ön plana çıkan iki isim. Ancak Alex, 27 gol ve 13 asiste sahip. Sivaslı Cihan’ın ise sadece 5 golü var.
MEHMET VE NIANG
Mehmet Sivas’ın, Niang F.Bahçe’nin gol ümidi. Niang 42, Mehmet de 23 kez takımları adına gol pozisyonuna girdi.
SERIC VE UMUT
Karabüksporlu Seric’in bugünkü görevi Umut’u tutmak. Burak’ın yokluğunda Umut Bulut, Trabzon’un gol ümidi.
ANGELOV VE JAJA
Karabüklü Angelov, 12 gol pozisyonunun ikisini, Trabzon-sporlu Jaja da 27 pozisyonun 11’ini değerlendirdi.
Seri Sivas maçı ile başlamıştı
SÜPER Lig’de 17 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, galibiyet serisine sezonun ilk yarısındaki Sivasspor maçıyla başlamıştı. Sarı lacivertliler rakibini Kadıköy’de Alex’in frikik golüyle 1-0 yenmiş ve ardından oynadığı 16 maçta sadece bir beraberlik elde edip, 15 karşılaşmayı ise üç puanla kapatarak muhteşem bir seri yakalamıştı. Fenerbahçe bu akşam Sivasspor’u da yenerse sezonun ikinci yarısında 17’de 16 yapmış olacak.
Trabzonspor da farklı yenmişti
TRABZONSPOR ligin ilk yarısında Karabükspor’u Avni Aker’de ağırlamış ve rakibini 3-0’lık farklı skorla geçmişti. Bordo mavilileri galibiyete ulaştıran goller, Burak Yılmaz, Engin Baytar ve Ergin’den (kendi kalesine) gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)