E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Boeing'deki kayıplara rağmen sert yükseldi---

New York borsası Boeing'deki kayıplara rağmen sert yükseldi

New York borsası Boeing'deki kayıplara rağmen sert yükseldi
12 Mart 2019 - 02:25 borsagundem.com

Geçen haftanın tamamını düşüşle kapatan ABD borsaları, yeni haftaya sert yükselişle başladı. Teknoloji hisseleri yükselişte önemli rol oynadı. Dow'da tek kaybeden hisse, ölümlü kazalarla gündemde olan Boeing idi

New York borsası, teknoloji şirketlerinin öncülük ettiği bir ralliyle yeni haftaya sert yükselişle başladı.

Geçen haftanın tamamını düşüşlerle kapatan ABD borsa endeksleri, yaz saati uygulamasının başladığı gün atağa geçti.

Ekim ayında Endonezya'da 189 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından pazar günü dikkatler bir kez daha Boeign 737'lere çevrildi. Etiyopya'da Boeing 737 X tipi uçağın kalkıştan hemen sonra düşmesi ve 157 kişinin hayatını kaybetmesi, Boeing hisselerine büyük darbe indirdi.

BOEING HİSSELERİ YÜZDE 5.3 DEĞER KAYBETTİ

Pazartesi gününe yüzde 11'lere varan düşüşle başlayan Boeing hisseleri, bir miktar toparlanmaya rağmen gün sonunda yüzde 5.3 değer kaybetti. 

Çin, Endonezya ve Etiyopya'da Boeing 737 tipi uçakların seferlerden kaldırılmasıyla hızlanan düşüş, ABD'li havayolu şirketlerinin Boeing'e destek vermesiyle bir miktar yavaşladı. Cuma gününü 440 dolardan kapatan Boeing hisseleri Dow'daki ilk işlemlerle 371.40 dolara kadar geriledi. ABD havayolu şirketlerinin Boeing 737'lerin uçuşa uygun ve sorunsuz olduğunu açıklaması, Boeign'in hisselerini 400. 1 dolara kadar yükseltti. 

Dow Jones sanayi endeksi, Boeing'deki bu düşüşe rağmen günü yükselişle kapadı. 

TEKNOLOJİ HİSSELERİ

Nvidia, chip üreticisi Mellanox'u satın almayı kabul ettiğini açıkladıktan sonra S&P 500'deki yükselişe liderlik eden hisse oldu. Nvidia, chip üreticisinin ağ iletim şirketi Mellanox'u nakit olarak 6,9 milyar dolara alacağını söyledikten sonra yüzde 7 arttı. Apple da yüzde 3.46 oranında bir değer kazanarak S&P 500'ün yükselişine katkı yapan bir diğer teknoloji hissesi oldu.

Sağlık hizmeti sektöründeki hisseler de kazanımlarıyla piyasanın yükselmesine yardımcı oldu. Align Technology yüzde 5,4 arttı. Sosyal medya şirketleri de kazananlar safındaydı. Facebook yüzde 1,5 ve Twitter yüzde 2,8 değer kazandı.

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 0.79 oranında ve 200.64 puan artışla 25650.88 puana ulaşarak kapadı. S&P 500 yüzde 1.47 oranında ve 40.23 puan artışla gün sonunda 2783,30 puana yükseldi. Nasdaq da yüzde 2.02 oranında ve 149.92 puan artışla 7558.06 puanla günü tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)