E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası dalgalı günü son anda artıda kapattı---

New York borsası dalgalı günü son anda artıda kapattı

New York borsası dalgalı günü son anda artıda kapattı
28 Aralık 2018 - 00:53 borsagundem.com

Güne artıda başlayan ABD borsasında yükseliş kısa sürdü. Artan satışlarla kayıplar yüzde 2'ye ulaştı. Kapanışa doğru gelen alımlar endekslerin sınırlı da olsa günü kazançlı kapatmasını sağladı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, rekorların kırıldığı çarşamba gününün ardından dalgalı bir günü geride bıraktı. Perşembe günü açılıştaki yükseliş, satışların artması üzerine kısa sürdü. Kayıpların yüzde 2'ye ulaşmasının ardından kapanışa doğru alımlar yeniden hızlandı. New York borsasının 3 temel endeksi son andaki alımlarla günü kazançlı seviyede tamamladı. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi 260.37 puan artışla (yüzde 1,14) 23,138. 82 puana, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi 21,13 puan (yüzde 0,86) kazançla 2.488,83 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 25,14 puan (yüzde 0,38) yükselişle 6,579,49 puana yükseldi. 

YATIRIMCILARDA 2 YÖNLÜ ENDİŞE

Sert düşüşlerle girilen Noel tatilinin ardından çarşamba günü ralli yapan ABD borsa endeksleri rekorlara imza atmıştı. Dow sanayi endeksi tarihinde ilk kez bin puanın üstünde bir yükselişi gerçekleştirmiş,  S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de sırasıyla yüzde 4,96 ve 5,84 artarak 2009’dan bu yana en iyi günlük performanslarını sergilemişti. 

Çarşamba gününün moralinin ardından açılıştaki yükselişin hemen ardından gelen satışlarla yaşanan sert düşüş ve kapanışa doğru yeniden artıya geçiş, yatırımcıların kafa karışıklığını da ortaya koyuyor. 

Matrix Asset Advisors’ın yatırım sorumlusu David Katz, bu kafa karışıklığını, “Piyasa şu anda hem iyi hem de kötü bir psikolojik telaş içinde. Bir taraftan piyasanın düşmesi korkusunu yaşıyor, diğer taraftan da bir toparlanmayı kaçırma korkusu içinde" sözleriyle ifade ediyor.

HÜKÜMET HÂLÂ KAPALI

Yatırımcıların kafa karışıklığında en önemli etken hükümetin hâlâ kapalı olması. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı endişesi ve küresel büyümedeki yavaşlama beklentileri de yatırımcıların kafalarını karıştıran unsurlar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)