E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Fed kararı öncesi karışık seyirle kapandı---

New York borsası Fed kararı öncesi karışık seyirle kapandı

New York borsası Fed kararı öncesi karışık seyirle kapandı
30 Ocak 2019 - 05:43 borsagundem.com

Fed'in faiz kararı öncesinde Dow Sanayi endeksi yükselişle günü kaparken S&P 500 ve Nasdaq düşüş yaşadı

BORSAGUNDEM.COM

Wall Street, Fed kararı öncesinde, Alfabet, Facebook ve diğer teknoloji şirketlerinin hisselerinin değer kaybetmesiyle düşerken 3M ve diğer sanayi kuruluşlarının olumlu raporları Dow Jones Sanayi endeksinde yükselmeyi sağladı.

Bu ayın başında Çin'deki satışlarının gerilediğini duyuran Apple, dün üç aylık bilanosunu açıkladı. Şirketin hisseleri seans sona erene kadar yüzde 1.04 oranında değer kaybetti. İşlemlerin sona ermesinin ardından sınırlı işlemlerde toparlanma yaşayan Apple hisseleri çarşamba günü pozitif seviyede açılabileceğinin sinyalini verdi.

FED'DEN FAİZ ARTIŞI BEKLENMİYOR

ABD Merkez Bankası Fed bugün faiz kararını açıklayacak. Wall Street yatırımcıları, Fed'in faiz oranlarında bir artışa gideceğini beklemiyor.

Haftanın ilk günü Caterpillar hisselerindeki kayıplarla düşen Dow Sanayi endeksi 3M Co ve savunma şirketlerinden beklenenden daha iyi raporların gelmesiyle günü yükselişle kapadı. 

Alfabet, Facebook ve diğer teknoloji hisselerindeki kayıplar S&P 500 ve Nasdaq'ın günü eksiyle kapamasına yol açtı. 

GÖZLER WASHINGTON'DAKİ GÖRÜŞMEDE

Pekin'den gelen heyet Washington'da ABD'li yetkililerle tarifelerin kaldırılması konusunda görüşmeler yapıyor. Çin heyetine başkanlık eden Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, yarın ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray'da görüşecek. Wall Street'te yatırımcılar merakla bu görüşmeyi bekliyor. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.21 oranında ve 51.74 puan artışla 24579.96 puanla tamamladı. S&P 500 yüzde 0.15 oranında düşüşle gün sonu 2640 puana geriledi. 

Nasdaq da yüzde 0.81 oranında ve 57.39 puan düşüşle 7028.29 puandan günü kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)