E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası G20 için olumlu beklentilerle yükseldi---

New York borsası G20 için olumlu beklentilerle yükseldi

New York borsası G20 için olumlu beklentilerle yükseldi
01 Aralık 2018 - 01:10 borsagundem.com

G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Trump ile Çin lideri Şi'nin yapacağı toplantıdan olumlu sonuç çıkacağı beklentisi, ABD borsasının 3 büyük endeksinde de yükseliş getirdi

BORSAGUNDEM.COM / Dış Haberler

New York borsası, haftanın son işlem gününde "G20 Liderler Zirvesi"nden olumlu haberlerin geleceği beklentisiyle yükseldi. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 0,79 artışla 25.538,46 puana, S&P 500 Endeksi yüzde 0,82 kazançla 2.760,16 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0,79 primle 7.330,54 puana çıktı.

Analistler, hisse senetlerindeki yükselişi, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Buenos Aires'te dün başlayan G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde yapacağı görüşmeden ticaret anlaşması çıkacağı beklentileriyle "artan risk iştahına" dayandırdı.

Gün içinde ABD, Kanada ve Meksika'nın, NAFTA'nın yerine geçecek ABD-Meksika-Kanada Anlaşması’nın (USMCA) imzlaması da yatırımcının iştahını artırdı. 

Trump'ın, Güney Kore Başkanı Moon ile yaptığı görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim ile yeniden görüşmeye istekli olduğunu söylemesi de piyasalara olumlu mesaj verdi. 

WALL STREET HAFTAYI VE KASIM AYINI KAZANÇLI KAPADI

Dow sanayi endeksi son iki yılın en büyük haftalık yükselişini gösterdi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın ve Fed tutanaklarının, gelecek faiz artışlarında ideolojik yaklaşımlar yerine verilere dayalı bir yaklaşım sergileyeneceğini göstermesi, yatırımcıları alım için cesaretlendirdi.

Üç büyük ABD endeksinin tümü Kasım ayını ortalama kazançla tamamladı. 

KRİTİK HİSSE HAREKETLERİ

Ham petrol fiyatları, küresel arzdaki artışla yüzde 0.2 değer kaybetti. Gün içinde 58.04 dolara kadar gerileyen Brent petrol günü 59.46 dolarla kapadı.  Ancak düşen petrol fiyatları havayolu hisselerini yükseltti. Dow Jones Havayolları endeksi .DJUSAR yüzde 2.8 oranında değer kazandı.

Marriott International Inc. hisseleri otel operatörünün Starwood Hotels rezervasyon sisteminden yaklaşık 500 milyon kayıt çaldığını açıklamasından sonra yüzde 5,6 oranında değer kaybetti.

500 milyon kişinin bilgileri çalındı

General Electric Co ( GE.N ), bir Wall Street Journal raporunun ardından, eski çalışanların federal müfettişler tarafından şirketin sigortacılık işinin yıllardır kötüleşen sonuçlarını kabul etmemesi konusunda sorgulandığını bildirdi. Hisseler yüzde 5,5 oranında düşüş gösterdi. 

GELECEK BEKLENTİSİ 

Piyasaların pazartesi günkü performansını etkileyecek en önemli gündem, ABD Başkanı Trump'ın bugün G20'de Çin Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşme olacak. Analistler, iki liderin görüşmesinin olumlu olması halinde ABD borsasında yükselmenin kaçınılmaz olacağı ancak tersi durumunda ise çok sert düşüşler yaşanacağı görüşünde.

Piyasaların aylık performansını etkileyecek bir diğer konu da Fed'in 18-19 Aralık'ta yapacağı toplantı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Powell'ın faiz artırımında tempo düşeceği açıklaması ile Fed tutanaklarındaki faiz artırımına devam işareti arasında kaldı. Fed'in 18-19 Aralık'taki toplantısından faizin sabit tutulması kararı çıkması halinde yılın geri kalan bölümünü alış ağırlıklı geçirecek. 

ABD piyasasının aralık ayında merakla izleyeceği bir diğer konu da petrol fiyatları olacak. 

Dünya G20 Zirvesi'ne kilitlendi

 

Avrupa borsaları İtalya hariç düştü

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)