E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı---

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
07 Şubat 2019 - 04:36 borsagundem.com

ABD borsaları çarşamba gününü düşüşle kapadı. Trump'ın Birliğin Durumu konuşmasında duvar konusundaki ısrarının hükümetin yeniden kapanacağı korkusunu yaratması düşüşte en büyük etken oldu

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, yatırımcıların kararsız başladığı çarşamba gününü düşüşle kapadı. Video üreticisi şirketlerin düşük karlar açıklamasıyla değer kaybeden hisseleri S&P 500'ün düşüşünde etkili olurken yatırımcıları alımdan uzak tutan asıl neden Trump'ın Kongre'de yaptığı Birliğin Durumu konuşması oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'deki konuşmasında Meksika sınırına duvarda ısrarlı olduğunu göstermesi, yatırımcılarda hükümetin yeniden kapanma endişelerini artırdı.

35 gün kapalı kaldıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump ile Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elinde tutan Demokratlar arasındaki anlaşmayla 15 Şubat'a kadar geçici olarak açılmıştı. 15 Şubat'a kadar bir uzlaşı sağlanmazsa hükümet yeniden kapanacak. 

VİDEO OYUN ŞİRKETLERİNDE HAYAL KIRIKLIĞI

Video oyun şirketleri, açıkladıkları bilançolarla yatırımcılarda hayal kırıklığı oluşturdu. Electronic Arts Inc'in hisseleri, yıllık gelir görünümünü düşürdükten sonra yüzde 14,4, Take-Two Interactive Software Inc ise gelir tahmininden sonra yüzde 12,8 geriledi. Video şirketleri hisselerindeki kayıplar S&P 500'ün düşüşünde etkili oldu. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.08 ve 21.22 puan düşüşle 25390.30 puanla kapadı. S&P 500 de yüzde 0.22 ve 6.09 puan kaybıyla gün sonunda 2731.61 puana geriledi. Nasdaq ise günü yüzde 0.36 ve 26.80 puan gerileyerek 7375.28 puanla kapadı. 

PERŞEMBE GÜNÜ İÇİN OLUMLU HAVA

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin gücüne vurgu yapması ve daha önce yapılan faiz artırımlarının hız keseceği açıklamalarına tezat bir şey söylememesi perşembe günü Wall Street yatırımcıları için olumlu bir hava getirdi. 

Borsa İstanbul hafif primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)