E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı---

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
05 Mart 2019 - 04:33 borsagundem.com

ABD borsaları güne inşaat harcamaları verisinin Aralık'ta düşüş kaydetmesiyle satıcılı başladı. ABD-Çin arasında bir anlaşma için Mart sonuna tarih verilmesiyle toparlanan borsa, sağlık ve finans hisselerindeki düşüşle günü ekside kapadı

Cuma günü Mart ayına hızlı bir başlangıç yapan ABD borsaları, pazartesi gününü kayıpla kapadı. Üç ana endeksin de kırmızıya boyanmasında en büyük etken ABD inşaat harcamaları verisi oldu. 

ABD'de hem kamu hem de özel sektörün inşaat harcamaları Kasım ayındaki yüzde 0.8 yükselişin ardından Aralık ayında yüzde 0.6 azaldı. 

ABD ile Çin arasında kapsamlı bir ticaret anlaşması için Mart sonunu tarih olarak veren haberlerle Wall Street'te kısa süreli bir toparlanma yaşandı. Ancak sağlık ve finans hisselerindeki düşüşle New York borsası günü ekside kapadı. 

Dow Jones'ta en çok değer kaybeden hisseler UnitedHealth (yüzde -4.12), Walgreens Botlan (yüzde -2.81) ve McDonalds (yüzde -2.41) oldu.

S&P 500'de düşüşe en fazla katkı yapan hisseler Avon Products ve CenturyLink olurken . Nasdaq'taki düşüşte Atlas Financial Holdings ve Intrexon hisseleri en büyük etkendi.

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.79 oranında ve 206.67 puan gerileyerek 25819.65 puanla tamamladı. S&P 500 10.88 puan ve yüzde 0.39 oranında düşüşle gün sonunda 2792.81 puana geriledi. Nasdaq da günü yüzde 0.23 oranında ve 17.79 puan gerileyerek gün sonunu 7577.57 puanla kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)