E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü karışık seyirle kapadı---

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

New York borsası günü karışık seyirle kapadı
29 Aralık 2018 - 04:23 borsagundem.com

ABD borsası haftanın son gününü karışık seyirle kapatırken endeksler aralık ayında ilk kez haftalık kazanca ulaştı

BORSAGUNDEM.COM

Haftanın son işlem gününü karışık bir seyirle tamamlayan New York borsası, tarihinde yaşadığı en kötü aralık ayında ilk kez haftalık bazda kazançlı duruma geçti. 

Çarşamba gününü rekor yükselişlerle tamamlayan ve perşembe günü son dakika atağıyla günü kazançlı kapatan New York borsası, haftanın son gününe de yükselişle başladı. 3 ana endeks de yüzde 1 puana yaklaşan yükselişler sergiledi.

Küresel büyümeye ve ticaret savaşına yönelik endişeler ile hükümetin hala kapalı olması nedeniyle yatırımcıların alımları daha yukarı seviyelere taşıyamadıkları haftanın son gününde, açıklanan bekleyen konut satışlarındaki düşüş satışların artmasına ve endekslerde düşüşlere yol açtı. 

BEKLEYEN KONUT SATIŞLARINDA BEKLENTİNİN AKSİNE DÜŞÜŞ

National Association of Realtors (NAR) verilerine göre, bekleyen konut satışları Kasım'da yüzde 0.7 düşüşle 101.4'e geriledi. Piyasaların beklentisi ise yüzde 1'lik artıştı. 

CHICAGO PMI'DE ARTIŞ 

Konut verisiyle başlayan satışlar, gün içinde açıklanan diğer veri, Chicago PMI Endeksi'ndeki artış ile dengelendi. Endeks, 65.4 ile beklentinin üzerinde arttı. Beklenti 60.3'tü. Endeksin 50'nin üzerinde değer alması ekonomide iyileşmeye işaret ediyor. 

Açıklanan iki veriyle alış ve satışların dengelenmesiyle Dow ve S&P 500 sınırlı bir kayıp, Nasdaq ise sınırlı bir kazançla haftanın son gününü tamamladı. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi 76,42 puan düşüşle (yüzde 0,33) 23,062.40 puana, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi 3,09 puan (yüzde 0,12) kayıpla 2.485,74 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 5,03 puan (yüzde 0,08) yükselişle 6,584,52 puana yükseldi.

HAFTALIK BAZDA ARALIK AYINDA İLK KAZANÇ

Wall Street'te yaşanan tarihin en kötü Aralık ayında yatırımcılar ilk kez haftalık kazanç elde etti. 

Hafta boyunca S&P 500 yüzde 2.86, Dow yüzde 2.75 ve Nasdaq yüzde 3.97 değer kazandı.

New York borsasında bu hafta yaşanan artış, analistler tarafından "Borsa yeniden alışveriş yapılabilir seviyeye geldi" şeklinde yorumlandı. 

TAHVİLLERDEN HİSSE SENEDİNE DÖNÜŞ

Bu hafta hisse senetlerinde yaşanan toparlanma, yatırımcıların tahvillerden hisse senetlerine dönmesi şeklinde gerçekleşti. Bu haftaki Lipper verilerine göre tahvil fonlarından 8.3 milyar dolarlık çıkış görüldü. 

ENDİŞELER 2019'A DEVİR

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki ticaret gerilimleri, kısmi federal hükümetin kapatılması ile vurgulanan Washington’daki istikrarsızlık ve ABD’nin şirket karındaki büyümenin yavaşlaması 2019’a devredilen endişeler olarak görülüyor. 

Ancak son düşüşler sonrası hisse değerlerinin makul seviyelerde olduğu ve yatırımcıların Fed'in faiz politikası ve parasal sıkılaştırma konusundaki yaklaşımı konusunda daha fazla güven kazandığı görüşünü paylaşan analistler, “Yatırımcılar, Fed'in 2019'da daha yavaş bir hızda faiz yükselteceğine inanmaları gerçeğiyle fiyatlandırmaya başladılar” yorumunda bulundu. 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)