E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü kayıpla Şubat ayını kazançla kapadı---

New York borsası günü kayıpla Şubat ayını kazançla kapadı

New York borsası günü kayıpla Şubat ayını kazançla kapadı
01 Mart 2019 - 04:48 borsagundem.com

Trump-Kim görüşmesinden anlaşma çıkmaması ve Hindistan-Pakistan gerginliği, 4. çeyrekte beklentiyi aşan büyüme verisinin iyimserliğini gölgede bıraktı. Günü düşüşle kapatan New York borsası Şubat ayını ise kazançla tamamladı

New York borsası Şubat ayının son gününü düşüşle tamamladı. Trump-Kim zirvesinden anlaşma çıkmaması, ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlik ve Hindistan-Pakistan gerginliği Wall Street'te düşüşün temel nedenleri oldu. Beklentiyi aşan büyüme verisi, endekslerin artıya geçmesine yetmedi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Vietnam'da Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un ile yaptığı zirveden anlaşma çıkmaması ve ABD-Çin ticaret görüşmeleriylle ilgili Çarşamba gününden bu yana gelen olumsuz açıklamalar New York borsasının günü ekside kapamasında en büyük etken oldu.  Alım iştahını azaltan bir diğer etken de tüm dünyayı tedirgin eden Hindistan-Pakistan gerginliği idi.

Hükümetin uzun süre kapalı kalması nedeniyle 4. çeyrekte ABD ekonomisiyle ilgili büyüme tahmini yüzde 2.2 idi. Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, 4. çeyrekte yüzde 2.6 oranında büyüme gerçekleştiği bildirildi. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü 69.16 puan ve yüzde 0.27 oranında düşüşle 25916 puanla kapadı. S&P 500 de yüzde 0.28 oranında ve 7.89 puan kayıpla gün sonunda 2784.49 puana geriledi. Nasdaq ise Şubat ayının son gününü yüzde 0.29 oranında ve 21.98 puan gerileyerek 7532.53 puanla tamamladı. 

Ay için Nasdaq% 6,3, Dow Jones% 5,7 ve S&P 500% 5,3 kazandı. 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)