E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı---

New York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı

New York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı
14 Şubat 2019 - 03:22 borsagundem.com

ABD borsaları, Pekin'den gelen olumlu mesajlar ve enflasyon verisinin Fed'in faizi sabit tutacağı şeklinde yorumlanmasına rağmen günü sınırlı yükselişle kapadı. Alımların sınırlı kalması, "Yatırımcı kesin sonuç bekliyor" şeklinde değerlendirildi

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, olumlu ekonomik veriler ve haberlerin art arda geldiği Çarşamba gününü sınırlı yükselişle kapadı. 

Wall Street yatırımcıları ilk güzel haberi Senatör Marco Rubio'nun paylaştığı tweet ile aldı. Rubio,  “vergi iadelerinin temettülerle aynı şekilde vergilendirilmesi” için bir tasarı sunacağını ifade etti. 

Yatırımcıların aldığı iyi haber, Rubio'nun tweet'i ile sınırlı kalmadı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın tüketici fiyatlarının sabit kaldığı şeklindeki açıklaması, Fed'in yakın zamanda faizi sabit tutacağı şeklinde yorumlandı. 

MNUCHIN'DEN OLUMLU MESAJ

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pekin'de Çin heyeti ile sürdürdükleri görüşmeler için "Çok iyi gidiyor" açıklamasını yapması, ticaret savaşlarının sona ereceği umutlarını artırdı.

Bu arada yatırımcılar, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin vardığı mutabakatla hükümetin 15 Şubat'ta yeniden kapanmayacağı beklentisini korudu. 

YATIRIMCI SONUÇ BEKLİYOR

Fed'in faizi artırmayacağı ve hükümetin açık kalacağı beklentileri ile Mnuchin'in açıklamalarına rağmen alımların sınırlı kalması, Wall Street analistleri tarafından, "Haberler güzel ancak yatırımcı biran önce olumlu sonucu bekliyor" şeklinde değerlendirildi. 

Dow Jones Sanayi endeksi, 117.51 ​​puan ve yüzde 0.46 artışla günü 25543.27 seviyesinde kapadı.  S&P 500 Çarşamba gününü 8.30 puan ve yüzde 0.30 artışla 2753.03 seviyesinde tamamladı. Nasdaq ise gün sonunda yüzde 0.08 ve 5.76 puan artışıyla 7420.38 puana ulaştı.  

Nasdaq'ın günü nötr seviyeye yakın şekilde tamamlamasında Groupon Inc'in dördüncü çeyrek karında düşüş açıklamasının ardından hisselerinin yüzde 11.1 değer kaybetmesi etken oldu. 

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul sert düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)