E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı---

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
08 Ocak 2019 - 03:44 borsagundem.com

ABD borsaları, cuma günü Fed Başkanı Powell'ın yaptığı açıklamaların moraliyle haftanın ilk gününü de kazançlı kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı. Fed Başkanı Jeremo Powell'ın, cuma günü Atlanta'da yaptığı konuşmada faiz artırımlarının azalacağı işaretini vermesiyle oluşan olumlu havanın etkisi, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı endişelerinin karşılıklı açıklamalarla azalmasıyla daha da güçlendi. 

Dow Jones Sanayi Endeksi günü yüzde 0.42 oranında ve 98.19 puan artışla 23.531,35 puanla kapadı. 

S&P 500, yüzde 0.70 oranında ve 17.75 puan artışla gün sonu 2549,69 puana ulaştı. 

ABD borsalarında en büyük yükselişi sağlayan teknoloji endeksi Nasdaq da günü yüzde 1.26 ve 84.61 puan artışla 6823,47 puanla tamamladı. 

İLK MORAL CUMA GÜNÜ POWELL İLE GELDİ

Fed Başkanı Jeremo Powell'ın Cuma günü Atlanta'da ekonomistlere yaptığı konuşmada, bankanın faiz artırımlarında acele etmeyeceklerini ve piyasa hareketlerini yakından takip eteceklerini söylemesi, yatırımcılarda hızlı faiz artırımı endişelerini giderdi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in dün yaptığı açıklamada "Bu yıl sadece bir kez faiz artırımını destekliyorum" demesi, Powell'ın görüşlerinin banka içinde yaygın olduğunu gösterdi. 

OLUMLU AÇIKLAMALAR

Wall Street'te yatırımcıları rahatlatan diğer gelişme de Çin ve ABD tarafından olumlu mesajların gelmesiydi. Çin Dışişleri Bakanlığı, ticaret anlaşmazlıklarını gidermek üzere ABD ile çalışmak için “iyi niyete sahip” olduklarını söyledi. ABD Ticaret Sekreteri Wilbur Ross da iki ülke başladığında “makul bir çözüm bulma şansımızın çok iyi olduğunu” ifade etti. 

YATIRIMCILAR BİLANÇOLARI BEKLİYOR

ABD şirketleri bu hafta dördüncü çeyrek bilançolarını açıklayacak. Wall Street yatırımcıları, şirketlerin kar durumlarını yakından takip edecek.

Avrupa borsaları İtalya hariç düştü

 

Borsa İstanbul primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)