E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı---

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
06 Şubat 2019 - 04:46 borsagundem.com

Şirket bilançolarındaki kârlılık ve ABD-Çin ticaret gerginliğinin yerini iyimserliğe bırakması ABD borsalarının yükselişle günü kapatmasında büyük etken oldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senetleri günü yükselişle kapadı. Endekslerin kazançlı bir günü geçirmesinde şirket bilançolarındaki karların beklentileri aşmasının yanı sıra ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin yerini iyimserliğe bırakması büyük rol oynadı. Fed yöneticilerinden gelen faiz artırımındaki yavaşlama haberleri de Wall Street yatırımcıları için moral oldu.

New York borsasında yatırımcılar ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün yapacağı Ulusa Sesleniş konuşmasına odaklandı. Trump'ın Meksika sınırına duvar için bütçeye ödenek talebini yenilemesi beklenen konuşmasında altyapıyı iyileştirme ve reçeteli ilaç maliyetlerini düşürme gibi başlıkları da gündeme getirmesi bekleniyor.

Dow Jones Sanayi endeksi günü 172,15 puan ve yüzde 0,68 oranında artışla 25411,52 seviyesinde tamamladı, S&P 500 de 12,83 puan ve yüzde 0,47 oranında artışşla gün sonunda 2737,70 puan seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 54,55 puan ve yüzde 0.74 oranında artışla günü 7402,08 puanla kapadı. 

KORKU ENDEKSİNDE DÜŞÜŞ

Genelde yatırımcı korku göstergesi olarak adlandırılan CBOE Volatility endeksi, dört ayın en düşük seviyesi olan 15.57 seviyesinden 0.16 puan düştü.

2018'e kadar çalkantılı bir sonun ardından, ABD hisse senetleri, bu yıl yükselişte. S&P 500 ve Dow her biri yaklaşık yüzde 9, Nasdaq ise yüzde 11'den fazla yükseldi.

Borsa İstanbul hafif primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)