E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son gününü sert yükselişle kapadı---

New York borsası haftanın son gününü sert yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son gününü sert yükselişle kapadı
05 Ocak 2019 - 00:10 borsagundem.com

ABD borsaları, perşembe günü yaşanan şoku çabuk üzerinden attı ve haftanın son gününde kaybettiklerinden fazlasını kazanarak yılın ilk haftasını da kazançlı kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası 2019'un ilk haftasının son işlem gününü sert yükselişle kapadı. Perşembe günü, Apple ve ekonomik verilerle sert düşüşler yaşayan endeksler, cuma günü yara sardı. New York borsasının üç büyük endeksi de yüzde 3'ü aşan yükselişler kaydetti. Teknoloji endeksi Nasdaq bir gün önce yaşadığı en kötü günde kaybettiğinin üzerinde, yüzde 4.26 yükseldi. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 3.29 oranında ve 746.94 puan artışıyla 23,433.16 puanla tamamladı. S&P 500 ise yüzde 3.43 oranında ve 84.05 puan artışla günün sonunda 2,531.94 puana ulaştı. Nasdaq da günü yüzde 4.26 oranında ve 275.35 puan artışla 6,738.86 puanla tamamladı. 

Apple hisseleri gelir tahminini azaltılmasının yol açtığı şokun ardından yüzde 4,3 artarak toparlanma sürecine girdi. Apple'daki artış, teknoloji sektöründeki diğer şirketleri de yukarı çekti. 

New York borsasında haftanın son günü yaşanan sert yükselişte tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde olumlu çıkması ve Fed Başkanı Jeremo Powell'ın yatırımcıları rahatlatan konuşması etkili oldu.  

TARIM DIŞI İSTİHDAMDA BEKLENTİYİ AŞAN ARTIŞ

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre Aralık ayında tarım dışı istihdam 312 bin artarak bütün tahminlerin üzerinde, oldukça kuvvetli bir seviyede gerçekleşti. 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin üzerinde gerçekleşti

POWELL'IN KONUŞMALARI YATIRIMCIYI RAHATLATTI

Fed Başkanı Jeremo Powell, Atlanta'da yaptığı konuşmada, merkez bankasının bu yılki risk kararlarının farkında olduğunu ve politika kararlarında sabırlı ve esnek olacağını söyleyerek yatırımcıları rahatlattı. Powell, Trump'ın istemesi halinde bile istifa etmeyeceğini, Fed'in kültürünün çok sağlam olduğunu ve siyasi olmadığını belirterek de piyasalara güven verdi. 

Fed Başkanı Powell'dan kritik istifa açıklaması

 

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)