E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı---

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı
02 Şubat 2019 - 05:18 borsagundem.com

ABD istihdam verisi, ABD-Çin görüşmelerindeki olumlu süreç ve petrol şirketlerinin kârları alımlarda etkili olurken perakende sektöründe Amazon ile başlayan depremin diğer şirketleri de aşağı çekmesiyle Nasdaq günü kayıpla kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son iş gününü ve Şubat ayının ilk gününü karışık seyirle tamamladı. Dow Jones Sanayi endeksi ve S&P 500 günü yükselişle tamamlarken perakende sektöründeki şirketlerin bilançoları Nasdaq'ı aşağı çekti. 

Ocak ayında ABD'de 304 bin kişiye yeni istihdam sağlandığı haberi Wall Street'te 'Hükümet kapalı olmasına rağmen güçleniyor' olgusuna yol açtı. ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin olumlu bir sürece girmesi de alımları tetikleyen gelişme oldu. 

Petrol ana şirketleri Exxon Mobil ve Chevron'ın üç aylık dönem için açıkladıkları kârın beklentileri aşması, Dow Jones'un yükselişinde etkili oldu. 

Perakende sektöründe Amazon'un Perşembe günü yaptığı açıklama ile başlayan sarsıntı Cuma günü de diğer perakende devlerinin hisselerini düşürdü. Amazon, satış geliri ve kârındaki artışa rağmen yurt dışı faaliyetlerindeki sorunları paylaşmış, şirketin hisseleri değer kaybetmişti. Bu sonuçlar Nasdaq'ı olumsuz bölgelere çekerken, perakendeciler Walmart Inc, Macy's Inc ve Kohl's Corp, yüzde 2'den fazla düştü. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.26 oranında ve 64.22 puan artışla 25063.89 puanla tamamladı. S&P 500 de yüzde 0.09 oranında ve 2.43 puan artışla gün sonu 2706.53 puana ulaştı. 

Nasdaq ise yüzde 0.25 oranında ve 17.87 puanlık düşüşle günü 7263.87 puana gerileyek kapadı.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Dow, haftalık bazda yüzde 1,3 arttı. S&P 500'ün haftalık kazancı ise yüzde 1.6 oranında arttı. Nasdaq'ın haftalık kazancı ise yüzde 1,4 artış sağladı. 

Avrupa borsaları İtalya hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)