E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı---

New York borsası haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı
26 Ocak 2019 - 04:30 borsagundem.com

ABD hükümetinin geçici olarak açılması için varılan anlaşmayla New York borsası yükselişle kapandı. Ticaret anlaşmazlığı, küresel ekonomide yavaşlama ve Brexit'in yanı sıra Venezuela krizinin boğa piyasasına engel olduğu yorumları yapılıyor

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle kapadı. Şirketlerin kârlılık açıklamalarıyla güne pozitif başlayan New York borsasındaki endeksler, ilerleyen saatlerde ABD yönetimi ile Kongre arasında 35 gündür kapalı olan hükümetin açılması için gelişme olduğu haberiyle yükselişini hızlandırdı. 

Gün sonuna doğru, hükümetin geçici de olsa açılması için uzlaşmaya varıldığının kesinleşmesiyle hisseler kazançlarını korudu. 

Ancak Wall Street analistleri, hükümetin açılmasıyla ilgili uzlaşmanın geçici süreyi kapsaması nedeniyle tedirginliğin sürdüğü görüşünde. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü 183.96 puan ve yüzde 0.75 oranında artışla günü 24737,20 puanla kapadı. S&P 500 22.43 puan ve yüzde 0.85 artışla haftanın son işlem gününü 2664.76 puanla tamamladı. Nasdaq da günü 91.40 puan ve yüzde 1.29 oranında artışla 7164.86 seviyesine yükseldi.

BOĞA PİYASASI ÖNÜNDEKİ ENGELLER 

Fed yönetiminden gelen açıkamalarla yatırımcılarda oluşan sıkı para politikasından geri dönüş yapılacağı ve finansal genişlemenin yeniden başlayacağı duygusuna rağmen Wall Street'te bir boğa piyasasına geçişin önünde birçok engel bulunuyor. 

Bu engellerin en başında ABD ile Çin arasındaki süregelen ticaret anlaşmazlığının yatırımcı üzerinde oluşturduğu endişe geliyor. 

Davos zirvesi sırasında iş dünyasının temsilcileri tarife savaşları konusunda endişelerini dile getirirken Trump politikalarından bıktıklarını da söyledi. 

Dünya çapındaki yüzlerce ekonomistin katıldığı Reuters anketine göre, ABD-Çin ticaret savaşının artması, halihazırda devam eden küresel ekonomik yavaşlamayı keskinleştirecek.

Avrupa'da Brexit konusunda süren belirsizlik de Wall Street'teki yatırımcıları endişelendiren bir başka başlık. 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul yatay kapandı

 

Ve son olarak da Venezuela'da başlayan karışıklık, yatırımcıların endişelerini daha da artırıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)