E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası hükümetin kapanacağı endişesiyle sert düştü---

New York borsası hükümetin kapanacağı endişesiyle sert düştü

New York borsası hükümetin kapanacağı endişesiyle sert düştü
21 Aralık 2018 - 01:08 borsagundem.com

Fed'in gelecek yıl da faiz artırımına devam edeceği kararıyla güne düşüşle başlayan New York borsasında endeksler, Trump'ın bütçe için Meksika duvarı restiyle kayıplarını artırdı. Wall Street'te 'ayı piyasası' daha çok konuşulur oldu

BORSAGUNDEM.COM

New York borsasında endeksler, Fed'in bir gün önceki faiz kararının etkisiyle satıcılı başladığı günü Amerikan federal hükümetinin bütçe krizi nedeniyle kapanacağı endişeleriyle sert düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 1,99 düşüşle 22.859,60 puana, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi yüzde 1,58 kayıpla 2.467,42 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1,63 azalışla 6.528,41 puana geriledi.

ABD borsaları, merkez bankası Fed'in bir gün önceki faiz kararının etkisiyle güne düşüşle başladı. 

Fed Başkanı Jeremo Powell'ın faiz artırımlarının gelecek yıl da süreceğini açıklamasının olumsuz etkileri Wall Street'te yeni günde de etikisini gösterdi. 

Gün içinde endekslerde düşüşler yaşanırken ABD Başkanı Donald Trump'ın bütçe için Meksika duvarı restini çekmesi ve Kongre'ye 24 saat süre vermesiyle kayıplar hız kazandı. ABD borsasının 3 temel endeksi de günü sert düşüşlerle kapadı. 

Trump'tan bütçeye Meksika duvarı resti

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Beyaz Saray'da Trump'la görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, Senato'dan geçen tasarıyı sınır güvenliğine yönelik ilişkin meşru endişeleri nedeniyle imzalamayacağını bize bildirdi. Şimdi Temsilciler Meclisi'ne gidip üyelerimizle görüşeceğiz. Hükümeti açık tutmak istiyoruz ancak sınırlarımızı koruyacak bir anlaşma da istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kongre, yerel saatle cuma günü gece yarısına kadar Trump'ın onaylayacağı yeni bir tasarıyı geçiremez ya da Donald Trump geri adım atmazsa, federal hükümet bir kez daha kısmi ve geçici olarak kapanacak.

AYI PİYASASI

New York borsasındaki sert düşüşlerin ardından özellikle Nasdaq endeksindeki kayıplar 'Ayı piyasası' iddialarını doğrular nitelikteydi. 

Avrupa borsaları son 2 yılın en düşük seviyesinden kapandı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)