E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
25 Ocak 2019 - 05:57 borsagundem.com

Küresel ekonomideki yavaşlama ve Çin ile ABD arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması Dow Sanayi endeksinde düşüşe yol açtı

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasası perşembe gününü karışık seyirle kapadı. Küresel ekonomideki yavaşlamanın yanı sıra ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanmaması, Dow Jones Sanayi endeksinde düşüşe yol açtı. 

ABD hükümetinin hala kapalı olması ve Venezuela'daki karışıklıklar da yatırımcıları alımdan uzat tutan faktörler oldu. 

Dördüncü çeyrek kazançları genel olarak olumlu şekilde devam etti. Ancak ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un ABD ve Çin'in bir ticaret anlaşmasına çok uzak olduğunu açıklaması, yatırımcıları tedirgin etti.

Havayolu şirketleri American Airlines Group Inc, Southwest Airlines Co ve JetBlue Airways Corp, beklentileri aşarak dördüncü çeyrek için kazanç bildirdi.

Havayolu şirketleri hisselerinin yükselmesiyle de S&P 500 günü az da olsa kazançla kapadı. 

Çip üreticileri, Xilinx Inc ve Lam Research Corp'un beklentileri geçen üç aylık sonuçları bildirirken Nasdaq'ın yükselişine öncülük etti. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü 22.38 puan ve yüzde 0.09 düşüşle 24553.24 puana gerileyerek kapadı. S&P 500 3.63 puan ve yüzde 0.14 artışla 2642.33 puana ulaşarak günü tamamladı. Nasdaq günü 47.69 puan ve yüzde 0.68 oranında artışla gün sonu 7073.46 puana ulaştı. 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul 102 bin puana dayandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • WeareMADURO25 Ocak 2019 08:52

    "Kan kokusu almış bir köpekbalığından daha tehlikelisi,PETROL kokusu almış emperyalistlerdir”Brnrd Shaw