E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
28 Şubat 2019 - 04:38 borsagundem.com

Dow Jones ve S&P 500 günü düşüşle kaparken, Nasdaq sınırlı da olsa günü artıda kapadı. Wall Street yatırımcılarının satışa yönelmesinde en büyük etken, eski avukatı Cohen'in Trump hakkında söyledikleri oldu

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı. Çin ile sürdürülen ticari görüşmeler için ABD tarafından Çin ile ilgili endişelerin dile getirilmesiyle Wall Street güne düşüşle başladı. 

Fed Başkanı Jeremo Powell'ın Senato'daki sunumu ve ABD konut satışları verisinin beklentiyi aşmasıyla toparlanan New York borsası endeksleri, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in Temsilciler Meclisi'nde verdiği ifadeye odaklandı. 

Cohen'in ifadesinde, ABD Başkanı Donald Trump için, "Irkçı, dolandırıcı ve düzenbaz" kelimelerini kullanmasına rağmen Rusya ile işbirliği konusunu ispat edemeyeceğini söylemesi yatırımcılar tarafından alımları etkileyecek bir bomba olmadığı şeklinde yorumlandı. 

Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan ve karşılıklı olarak savaş uçaklarının düşürülmesine kadar varan gerginlik de Wall Street'te yükselmeyi engelleyen etken oldu. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.28 oranında ve 72.82 puan gerileyerek 25984.16 ile tamamladı. S&P 500 de 1.52 puan ve yüzde 0.05 oranında düşüşle gün sonunda 2792.38 puana geriledi. Ana endekslerden günü artıda kapatan Nasdaq ise gün sonunda yüzde 0.07 oranında ve 5.21 puan artışla 7554.51 puana ulaştı. 

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)