E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
11 Ekim 2022 - 23:39 borsagundem.com

New York borsası, haftanın ikinci işlem gününü karışık seyirle tamamladı

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi yüzde 0,12 artışla 29.239,19 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,66 azalışla 3.588,70 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,10 kayıpla 10.426,19 puana indi.

Artan resesyon uyarılarına karşın merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileriyle güne düşüşle başlayan endeksler, kapanışta karışık bir seyir izledi.

Güçlenen resesyon endişeleriyle tahvil faizleri yükseliş göstermeye devam ederken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 4 seviyesine kadar çıktı.

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF), bugün açıkladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2 olarak korurken, gelecek yıla dair tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 2,7'ye düşürdü.

Analistler, piyasaların perşembe günü açıklanacak eylül ayı enflasyonu öncesi yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar ile ABD'nin eylül ayına ait Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin beklendiğini belirtti.

IMF: Enflasyon inatçı bir şekilde yüksek

 

En fazla para girişi olan hisseler 11/10/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 11/10/2022

 

Koç Holding’in ortaklık yapısı değişti

 

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul'dan 2 hissede tedbir kararı

 

Borsada satış baskısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Ekim 2022 07:28

    Dünku duruma tepki oluşabilir ABD de, onun yeşili bugun haber akışları ters olmaz ise bizde alırız. :D Bist olarak bakınca. ABD de aşağı-yukarı kırılım yok. bilançolar öncesi yani. Sadece fed enflasyon tahvil artış endişeleri vardı... bugun tepki olası abd borsa açılışına kadar. sert hareketler olmadan aşağı yonlu diye düşüncem

  • Mucise Reis ;)12 Ekim 2022 06:57

    imf notları 10-15 tarihleri arası olacak toplantıları sürüyor... ABD de bir veri yok iken hoop borsalar 1 yıl önceki seviyelere kritik noktalara geldi. Neden geldi ? bilgi yoki veri yok, bilanço yok, açıklama yok, siyasi muhabbet yok, eee sorun ne ? abd de yani ?... işte problem FED ve enflasyon için atacağı adımlar. Borsa bunu risk algıladı. Tahvilleri + oldu, devlet garantisine giren babaların, balınaların  paraları, sayesinde. Fed enflasyon bitmeden projem bitmez dedi...işsizlik görmem lazım operasyonum sürecek mesajı, ekonomide durgunluk olmuşması gerekmesi endişeleri arttırdı. Ama şuan sp+down ne aşağı kırdı/ne yukarı kırdı. ama bir tarafa artık kıracak. aşağı kırmadığı sürece umutlar sürüyor, Net rota oluşmadı . Eller tatikte beklemeye devam edeceğiz. umarız yukarı kırar. yoksa bir kaç hafta düşüş ve düşen alanların dolması için borsalar vakit kaybeder...