E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası küresel yavaşlama endişesiyle ekside kapandı---

New York borsası küresel yavaşlama endişesiyle ekside kapandı

New York borsası küresel yavaşlama endişesiyle ekside kapandı
15 Ocak 2019 - 04:55 borsagundem.com

ABD borsalarında haftanın ilk işlem günü endeksler ekside kapandı. Hükümetin kapalı kalışının 24. güne ulaşması ve küresel ekonomideki yavaşlama endişeleri düşüşte etkili oldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, küresel ekonomide yavaşlama endişelerinin yeniden gündeme gelmesiyle haftanın ilk işlem gününü ekside kapadı. 

Çin'de açıklanan dış ticaret verilerinin beklentilerin oldukça altında kalmasını küresel ekonomide yavaşlamanın işareti olarak algılayan Wall Street yatırımcıları alımlardan çok satışa yöneldi.  Açıklanan veriler, Çin'in ihracatının Aralık ayında iki yıl içinde beklenmedik şekilde düştüğünü ve ithalatın da daraldığını gösteriyordu. Bu düşüş, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin daha da zayıfladığına ve küresel talebin azalmasına işaret ediyordu. 

Çin verilerinin yanı sıra yatırımcıları olumsuz etkileyen bir diğer konu da hükümetin kısmen kapatılmasının 24. güne girmesiydi. 

Dow Jones Sanayi Endeksi haftanın ilk işlem gününü 86.11 puan ve yüzde 0.36 oranında düşüşle 23909,84 puanla tamamladı. S&P 500 de günü 13.65 puan ve yüzde 0.53 oranında düşerek 2582,61 puanda kapadı.

Nasdaq'ın ise 6905.92 puana gerilediği gündeki kaybı 65.56 puan olarak gerçekleşti.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)