E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Mart ayının ilk günü yükselişle kapandı---

New York borsası Mart ayının ilk günü yükselişle kapandı

New York borsası Mart ayının ilk günü yükselişle kapandı
02 Mart 2019 - 03:49 borsagundem.com

Üç gün üst üste kayıplarla kapanan ABD borsaları, Mart ayının ilk gününde yükselişe geçti. ABD'nin tarifeler için Çin'e tanıdığı süreyi ertelemesi, yatırımcılar üzerinde ticaret anlaşması için yeniden iyimser hava estirdi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları Mart ayının ilk gününü yükselişle tamamladı. Üst üste 3 günü kayıplarla kapayan New York borsasında, ABD-Çin ticaret görüşmeleri için yeni bir iyimserlik oluşması alımları hızlandırdı. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü 10.32 puan ve yüzde 0.43 oranında yükselişle 26026.32 puanla tamamladı. S&P 500 yüzde 0.69 oranında ve 19.20 puan yükselişle gün sonunda 2803.69 puana erişti. Nasdaq da günü yüzde 0.83 oranında ve 62.82 puan artışla 7595.35 puanla kapadı. 

ABD'de Cuma günü açıklanan Ocak ayı kişisel gelirler ve harcamalar verileri beklentilerin çok altında kaldı. Kişisel gelirler son 3 yılda ilk kez düşerken harcamalar son 8.5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Gelirler yüzde 0.3 artış beklentisine rağmen yüzde 0.1 düşüş kaydetti. Harcamalar ise yüzde 0.3 düşüş beklentisini aşarak yüzde 05 olarak gerçekleşti. 

Wall Street yatırımcılarında, Fed'in faiz artırımları için enflasyon ve harcamalarda düzelme bekleyeceği açıklaması ışığında "Faiz artırımı için ortam oluşmadı" algısı hakim oldu. Bu algı da endekslerin yükselmesine katkı sağladı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM.

Haftalık bazda Nasdaq yüzde 0.9, S&P 500 yüzde 0.4 ve Dow Jones yüzde 0.02 oranında yükseldi. 

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar düştü

 

Borsa İstanbul haftayı düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)