E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası perakende depremiyle düştü---

New York borsası perakende depremiyle düştü

New York borsası perakende depremiyle düştü
15 Şubat 2019 - 05:10 borsagundem.com

ABD'de Aralık ayı perakende satış verilerindeki düşüşün ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimserliği gölgelemesi üzerine New York borsası günü düşüşle kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası perşembe gününü düşüşle kapadı. ABD ile Çin heyetleri arasında Pekin'de süren görüşmelerin olumlu havada geçmesinin getirdiği iyimserlik, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı Aralık ayı perakende satışlarında büyük düşüş yaşandığını açıklamasıyla dağıldı. Dow Jones ve S&P 500 günü ekside kaparken Nasdaq sınırlı bir yükselişle gün sonunu getirdi. 

SON 9 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

ABD Ticaret Bakanlığı, perakende satışların Aralık ayında yüzde düştüğünü açıkladı. 2009'dan bu yana en büyük düşüş olarak kayıtlara geçen perakende satış verilerindeki azalma Wall Street yatırımcıları tarafından ekonomik büyümeyi de etkileyeceği şeklinde değerlendirildi. 

Aralık ayı perakende satışı için beklendi yüzd 0.1 artış olacağı yönündeydi.

TİCARET GÖRÜŞMELERİNDE İYİMSERLİK

ABD ile Çin heyetleri arasında Pekin'de devam eden ticaret görüşmelerinin olumlu seyri, perakende depremiyle sarsılan Wall Street'i toparlamaya yetmedi. 

Wall Street analistleri, perakende satışlarındaki düşüşle başlayan kötümserliği, "Noel arefesinde yaşanan şokun ardından en büyük endişe duvarına tırmanıyor" şeklinde değerlendirdi.

Dow Jones Sanayi endeksi günü 103,88 puan ve yüzde 0,41 oranında düşüşle 25439.39 puanla tamamladı.  S&P 500 7.3 puan ve yüzde 0.27 oranında düşüşle gün sonu 2745.73 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 6.58 puan ve yüzde 0.09 artışla gün sonunda 7426.96 seviyesine ulaştı. 

KRİTİK CUMA

New York borsasının işleme kapanmasının ardından Beyaz Saray'dan, "Trump Meksika sınırına duvarın inşa edilebilmesi için acil durum ilan edebilir" açıklaması geldi. 

Perşembe gününü perakende depremiyle geçiren Wall Street'in, Beyaz Saray'dan gelen acil durum ilanıyla iglili açıklamayı nasıl değerlendireceği merak konusu. 

Avrupa borsaları İngiltere hariç düştü

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)