E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sınırlı düşüşle açıldı---

New York borsası sınırlı düşüşle açıldı

New York borsası sınırlı düşüşle açıldı
11 Ekim 2013 - 17:11 borsagundem.com

New York borsası haftanın son işlem gününe sınırlı düşüşle başladı

New York Borsası, hükümetin kapanışının 11. gününe girilirken sınırlı düşüşle açıldı.
Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi önceki kapanışa göre 12,65 puan (yüzde 0,08) değer kaybederek 15.113,42 puan oldu. Standard & Poor's 500 Endeksi 2,97 puan (yüzde 0,18) azalarak 1.689,59 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 8,84 puan (yüzde 0,24) düşüşle 3.751,91 puana geriledi.
Dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Başkan Barack Obama'nın harcama kesintilerini görüşmeyi kabul etmesi durumunda, hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesi için geçici olarak daha fazla borçlanmasına olanak tanıyan tasarı için hazır olduklarını söyledi. Boehner, hükümete 6 haftalık süre sağlayan tasarıyı geçireceklerini ancak bunun için Başkan Obama'nın, hükümeti tekrar işler hale getirmeyi ve ABD'nin acilen çözüm bekleyen sorunlarıyla yüzleşmeyi kabul etmesi gerektiğini açıkladı.
Açıklamaların ardından müzakerelerin başlayacağı ve geçici de olsa çözüm bulunacağı beklentisinin artmasıyla New York borsası günü yüzde 2'nin üzerinde kapatırken, açılışta kazançlarını geri vermiş oldu.
Bugün açıklanacak olan Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi de piyasalar için yön gösterici olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)