E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sınırlı yükselişle kapandı---

New York borsası sınırlı yükselişle kapandı

New York borsası sınırlı yükselişle kapandı
24 Ocak 2019 - 06:15 borsagundem.com

Şirketlerin 4. çeyrek bilanço açıklamalarındaki kârlılıkla yükselişe geçen ABD borsaları, hükümetin hâlâ kapalı olması ve Çin ile ticaret görüşmelerinde gerilimin artmasıyla kazançlarının büyük bölümünü geri verdi

BORSAGUNDEM.COM

Wall Street çarşamba gününe, şirketlerin kârlılık açıklamalarıyla yükselişle başladı. Çin ile ABD arasındaki ticari görüşmelerle ilgili umutların azalması ve ABD hükümetinin bir ayı geçmesine rağmen hâlâ kapalı bulunması ve daha uzun süre de kapalı kalacağının görülmesi endekslerin kazançlarını bir miktar düşürdü. 

ABD İÇİN SIFIR BÜYÜME RİSKİ

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kevin Hassett'e göre hükümetin kapalı oluşu Mart ayına kadar uzarsa, ABD ilk çeyrekte sıfır büyüme görecek. 

Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda, Trump'ın, ABD-Çin ticaretinin durgunlaşmasına yol açan politikalarına güvenin azaldığı şeklindeki açıklamalar, Wall Street'te yatırımcıların iştahını kaçırdı. 

Karamsar haberlere rağmen şirketlerin pozitif kazançları Dow'u desteklemeyi sürdürdü. 

KAZANDIRAN HİSSELER

IBM'in dördüncü çeyrek kârının analist tahminlerinin üzerinde çıkarak hisselerinde yüzde 8.5 oranında yükselişe ulaşması, Dow'a büyük katkı sağladı.

Procter&Gamble şirketi de satış, gelir ve kâr açıklamalarıyla tahminlerin ötesine geçerek yüzde 4.9, şirketin tam yıl satış tahminini artırmasından ve fiyat artışlarından ve analist kazanç tahminlerini geçme yönündeki güçlü talebin avantajlarından yararlanmasından sonra hisseleri yüzde 4,9 oranında artış gösterdi.

United Technologies, beklenenden daha iyi bir dördüncü çeyrek kârı bildirdi. Tahminleri aşan gelir ve kâr açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 5.4 değer kazandı. 

ABD'nin en büyük kablo hizmeti sağlayıcısı Comcast Corp. beklenenden daha iyi bir kazanç sağladıktan ve temettüsünü yüzde 10 artıracağını açıkladı. Hisseleri yüzde 5.5 arttı.

Dow Jones Sanayi endeksi günü 171.14 puan ve yüzde 0.7 artışla 24575,62 puanla kapadı. S&P 500 5.8 puan ve yüzde 0.22 oranında artışla günü 2638,70 puanla tamamladı.

Nasdaq'ın kazancı ise yüzde 0.08 ile sınırlı kalarak 5.41 puanlık yükselişle 7025,77 puana ulaştı.

DÜŞEN HİSSELER

Elon Musk'ın şirketi Tesla, elektrikli otomobil üretiminde yavaşlamaya gittiklerini açıkladı. Tesla hisseleri yüzde 3.8 değer kaybetti.

Ford Motor Co. dördüncü çeyrekle ilgili bilanço açıklamasını borsada işlemler kapandıktan sonra yaptı. Faaliyet kârının düştüğünü açıklayan şirketin hisselerinde yüzde 1.88'lik kayıp var.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)