E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası şirket zararlarıyla günü düşüşle kapadı---

New York borsası şirket zararlarıyla günü düşüşle kapadı

New York borsası şirket zararlarıyla günü düşüşle kapadı
29 Ocak 2019 - 05:55 borsagundem.com

Küresel ekonomik yavaşlama ve ticaret savaşları endişesine bir de kötü gelen şirket bilançoları eklenince ABD borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapadı. Caterpillar hisselerindeki kayıplar, Dow'daki düşüşünün üçte birini oluşturdu

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası haftanın ilk günü düşüşle kapandı. Endekslerdeki düşüşte en büyük etken Caterpillar ve Nvidia şirketlerinin beklentinin çok altında gelir ve kar açıklamaları oldu. Wall Street'te uzun süredir yatırımcıların cesaretini kıran küresel ekonomideki yavaşlama ve ABD ile Çin'in ticaret savaşı endişeleri de endekslerdeki düşüşün diğer nedenleri oldu.

Dünyanın en büyük ağır ekipman üreticisi olan Caterpillar'ın dördüncü çeyrek bilanço açıklamasında gelir ve kar beklentilerin çok altında kaldı. Şirketin hisseleri yüzde 9,13 düştü. 

Caterpillar'ın düşüşü, Dow Sanayi endeksinin düşüşünün neredeyse üçte birini oluşturdu. S&P sanayi endeksi de yüzde 1.0 düştü.

NVIDIA HİSSELERİ YÜZDE 13.82 DEĞER KAYBETTİ

Teknoloji şirketi Nvidia, dördüncü çeyrek gelir tahminini Çin'deki oyun bilgisayarı satışlarındaki düşüş yarım milyar dolar düşürdü. Şirketin hisseleri yüzde 13.82 değer kaybetti.

Ayrıca, küresel yatırımcı duyarlılığını da olumsuz yönde etkileyen Çin verileri, ABD ile uzun süren bir ticaret savaşının ortasında fiyatların yavaşlamasını ve fabrika faaliyetlerinin zayıfladığını gösterdi.

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 0.84 oranında ve 208.98 puan düşüşle 24528.22 puanla kapadı. S&P 500 de yüzde 0.78 oranında ve 20.91 puan düşüşle gün sonunda 2643.85 seviyesine geriledi.

Nasdaq, yüzde 1.11 oranında ve 79.18 puan düşüşle günü 7085.69 puanla günü tamamladı. 

AMAZON, MICROSOFT VE APPLE HİSSELERİ DE DÜŞTÜ

11 büyük S&P sektör endeksinin dokuzu düştü. Amazon.com Inc ve Microsoft Corp'un her biri yaklaşık yüzde 2 azalırken, Apple hisseleri yaklaşık yüzde 1 düşüşle S&P 500 ve Nasdaq'ı aşağı çekti. Üçü de bu hafta daha sonra rapor verecek.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)