E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Trump'ın Çin açıklamasıyla günü düşüşle kapadı---

New York borsası Trump'ın Çin açıklamasıyla günü düşüşle kapadı

New York borsası Trump'ın Çin açıklamasıyla günü düşüşle kapadı
08 Şubat 2019 - 04:52 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın "1 Mart'tan önce Çin Devlet Başkanı Cinping ile görüşme yok" açıklaması, Wall Street yatırımcılarında ticaret savaşları endişelerini artırdı. Endeksler günü kayıpla kapadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının gerçekleşmeyeceği endişesiyle günü düşüşle kapadı.

ABD Başkanı Trump'ın, "1 Mart'tan önce Çin Devlet Başkanı Cinping ile görüşme yok" açıklaması, Wall Street yatırımcılarını, ticaret savaşları endişesiyle satışlara yöneltti.

KÜRESEL BÜYÜMEDE YAVAŞLAMA ENDİŞESİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun büyüme tahminlerini düşürmesi de New York borsasında yatırımcıları olumsuz etkileyen bir başka konu oldu. AB'den gelen büyüme tahmininde düşüş açıklaması, küresel ekonomide yavaşlama endişelerini artırdı.

TWITTER'DA ŞOK DÜŞÜŞ

ABD borsalarında düşüşü tetikleyen bir başka etken de Twitter da dahil birçok şirketin hayal kırıklığı yaratan finansal tahmin açıklamaları oldu. Twitter hisseleri, sosyal medya şirketinin ilk çeyrekte elde edilen gelirin beklenenden daha zayıf olacağını ve tam yıllık işletme maliyetlerinin artacağını tahmin etmesinin ardından yüzde 9,8 oranında değer kaybetti.

TEK OLUMLU GELİŞME BANKACILIKTA

Üst üste olumsuz açıklamalarla yıpranan Wall Street'te günün tek olumlu gelişmesi bankacılık endeksinde oldu. SunTrust Banks hisseleri, BB&T Corp tarafından yaklaşık 28 milyar dolarlık hisse satın almayı kabul etmesinden sonra yüzde 10.2 arttı.



Dow Jones Sanayi endeksi günü 220.77 puan ve yüzde 0.87 oranında düşüşle 25169.53 puana gerileyerek kapadı. S&P 500 de 25.56 puan ve 0.94 oranında düşüşle gün sonu 2706.05 puana geriledi. Nasdaq ise günü 86.93 puan ve yüzde 1.18 oranında düşüşle 7288.35 puanla kapadı. 

Borsa İstanbul hafif primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)