E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yatay seyirle kapandı---

New York borsası yatay seyirle kapandı

New York borsası yatay seyirle kapandı
17 Eylül 2024 - 23:43 borsagundem.com

New York borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi günü yatay seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,04 azalışla 41.606,18 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,03 artışla 5.634,58 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,20 artarak 17.626,95 puana çıktı.

Fed'in bugün başlayan ve kararları yarın açıklanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı yatırımcıların odağında bulunurken, pay piyasalarında işlem gününün kapanışında yatay bir seyir izlendi.

Fed'in 2020'den bu yana ilk faiz indirimi açıklaması beklenirken, piyasalarda Bankanın faiz indirimlerine 50 baz puanlık bir adımla başlama ihtimali yüzde 65, 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığı ise yüzde 35 seviyesinde bulunuyor.

Fed'in faiz indiriminin büyüklüğüne yönelik belirsizlikler devam ederken, eski Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, bugün verdiği bir röportajda, 50 baz puanlık bir adım atmanın, yılın sonlarına doğru politika yapıcıları daha iyi konumlandıracağını ifade etti.

ABD'de bugün açıklanan veriler ise ülke ekonomisinde keskin bir yavaşlamaya yönelik endişeleri azaltmaya yardımcı oldu.

ABD'de perakende satışlar, ağustosta aylık bazda azalacağı beklentilerinin aksine yüzde 0,1 artış kaydetti.

Analistler, perakende satışlarda ağustosta yaşanan beklenmedik artışın tüketici harcamalarının nispeten güçlü kalmaya devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Ülkede sanayi üretimi de ağustosta aylık bazda yüzde 0,8 ile piyasa beklentilerinin üzerinde arttı.

Kurumsal tarafta ise Intel'in hisseleri, şirketin Amazon Web Services ile stratejik işbirliğini genişlettiklerini duyurmasının ardından yüzde 2,7 değer kazandı.

Microsoft'un hisseleri de şirketin 3 aylık temettü oranında yüzde 10'luk artışa gitme kararı sonrası yüzde 0,9 yükseldi.

Avrupa borsaları yükselişle kapandıAvrupa borsaları yükselişle kapandı

 

ABD'den Lübnan'daki patlamaya ilişkin açıklamaABD'den Lübnan'daki patlamaya ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gılları şifa saçan yobaz beçet 18 Eylül 2024 07:38

    fed başkanıının kenefe alıcı koymuştum 2, başkanla görüştü kenefte ,5 puan garanti gibi. mata harrise sorcaklar yapalımmı diy tramp yapın demiş ondan da onay alcaklar harika haber bu altın alacam bugün 40 milyonluk altın ne para vuracam .ohhhh miz gibi iiki hödüpa rejimi var.harika bizim liderin tek skıntısı gaş burun gıl diğer gıllar boyatırken beklemek istemiyo auhauhauhauh çabuk kuruyan boya ossun istiyo gıl masajı seviyo ama .mest oluyo bizim yarım akıl hödüpaa liderimiz.ahhauhauhauhau borsa uccak kripto uccak altın gümüş daa uccak auhauhahauh goşşunnnnnn gellinnnnn ucuş başlıy .ahahauhuah