E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNEW YORK BORSASI YÜKSELDİ---

NEW YORK BORSASI YÜKSELDİ

NEW YORK BORSASI YÜKSELDİ
30 Mart 2010 - 08:11 borsagundem.com

ABD'de dün açıklanan tüketici harcamalarının yükseliş eğilimini beşinci ayında da sürdürmesi New York Borsası'na alım getirdi ve Dow Jones sanayi endeksinin son 18 ayın en yüksek seviyesine taşıdı.

ABD'de dün açıklanan tüketici harcamalarının yükseliş eğilimini beşinci ayında da sürdürmesi New York Borsası'na alım getşirdi ve Dow Jones sanayi endeksinin son 18 ayın en yüksek seviyesine taşıdı. S&P endeksi kapsamındaki 10 sektörden 9'u yükseldi. Dün ABD Tİcaret Bakanlığı verileri Şubat ayında tüketici harcamalarında yüzde 0.3 oranında artış olduğuna işaret etmişti. Ham Petrol ve metal fiyatlarında yaşanan artış Schlumberger Ltd., Exxon Mobil Corp. ve Alcoa Inc. hisselerine alım getiren unsur oldu. Yeni modeli Dreamliner'ın test sonuçlarının olumlu olduğunu açıklayan Boeing Co.'nun hisseleri yüzde 2.1 oranında değer kazandı. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 0.6 oranında artışla 1,173.22 ve Dow Jones endeksi 45.5 puan ve yüzde 0.4 artışla 10,895.86 puandan günü tamamladılar. Dow 26 Eylül 2008 tarihinden bu yana en yüksek kapanışını yaşamış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)