E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNEW YORK BORSASI YÜKSELİŞLE KAPANDI ---

NEW YORK BORSASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

NEW YORK BORSASI YÜKSELİŞLE KAPANDI
02 Nisan 2010 - 04:53 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyaaları dün yukarı yönlü bir kapanış gerçekleştiri. Standard & Poor’s 500 endeksi son 18 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Global düzeyde imalat sektöründen gelen olumlu veriler ve ABD'de açıklanan işsizlik başvurularının olumlu görünümü hiss senedi piyasalarına destek verdi. Metal fiyatlarında görülen yükseliş sonrasında ABD'nin en büyük alüminyum üreticisi konumundaki Alcoa Inc'nin hisseleri ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. hisseleri yüzde 3'ün üzerinde artışlar yaşadı. Petrol fiyatlarının 85 dolara yaklaşması ise Exxon Mobil Corp. ve Chevron Corp. hisselerine alım getirdi. Teknoloji sektörü hisselerine gelen satışlar ve bugün açıklanacak olan istihdam verisine ilişkin belirsizlikler ABD hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişi sınırlayan bir unsur oldu. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 0.7 oranında artışla 1,178.1 puandan günü tamamladı. Endeksin haftalık bazdaki yükseliş eğilimi ise beşinci haftasında da sürdü. Dow Jones endeksi 70.44 puan ve yüzde 0.7 oranında artışla 10927.07 puandan günü tamamladı. Dün New York Borsası'nda değer kaybeden her bir hisseye karşılık iki hisse senedi değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)