E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle kapandı---

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı
13 Şubat 2019 - 04:43 borsagundem.com

ABD hükümetinin yeniden kapanma ihtimalinin azalması ve Çin ile ticaret görüşmelerindeki olumluluk Wall Street yatırımcılarını alıma yöneltti. 3 ana endeks de günü yüzde 1'in üzerinde yükselişle tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları son bir ayın en büyük günlük kazançlara ulaşarak günü yükselişle tamamladı. 3 ana endeks de günü yüzde 1'in üzerinde kazançlarla kapatırken S&P 500, Aralık ayı başından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde oturumu sonlandırdı.

Cumhuriyetçilerle Demokratların, hükümetin yeniden kapanmaması için pazartesi günü geç saatlerde yaptıkları toplantıda uzlaşmaya varmaları Wall Street yatırımcılarına moral oldu. 

Yatırımcıları alımlara yönelten bir diğer gelişme de, ABD üst düzey heyetinin Çin ile ticaret tarifelerini görüşmek üzere Pekin'e varmaları oldu. 

Ticaret görüşmelerine duyarlı endüstri şirketleri 3M Co, Caterpillar Inc, United Technologies Corp ve Boeing Co.'nun kazançları Dow'un yükselişine öncülük etti. Teknoloji hisse senetleri de S&P 500’e en büyük artışı sağladı ve Nasdaq’ın ilerlemesine katkı yaptı. 

Dow Jones Sanayi endeksi 372.65 puan ve yüzde 1,49 oranında artışla günü 25425.76 puana yükselerek kapadı. S&P 500 de günü 34.93 puan ve yüzde 1.29 artışla 2744.73 seviyesinde kapadı. Nasdaq 106.71 puan ve 1.46 oranında artışla gün sonunda 7414.62 puana ulaştı. 

EN BÜYÜK KATKI AMAZON'DAN

Amazon, S&P 500 ve Nasdaq'a yükselişe en büyük katkıyı sağlayan şirket olurken Walmart Inc, lojistik firması Devi ile olan ortaklığını sona erdikten sonra yüzde 3.0 yükseldi.

Electronic Arts Inc, Apex Legends video oyununun piyasaya çıkmasından bu yana haftada 25 milyon oyuncuya ulaşmasıyla yükselişini sürdürdü. Video oyunu üreticisinin hisseleri, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 28 arttı.

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)