E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsasında yılın ilk işlem gününde sınırlı yükseliş---

New York borsasında yılın ilk işlem gününde sınırlı yükseliş

New York borsasında yılın ilk işlem gününde sınırlı yükseliş
03 Ocak 2019 - 03:57 borsagundem.com

Dow sanayi endeksi yüzde 0.08, S&P 500 yüzde 0.13, Nasdaq yüzde 0.46 yükselişle günü tamamladı. Appel'ın 4. çeyrek gelir tahminini düşürmesiyle S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 1.5 değer kaybetti

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, iniş çıkışlı bir seyir izlediği yeni yılın ilk gününü çok düşük oranlarda yükselişle kapadı. 

ABD borsasında endeksler 2019'un ilk işlem gününe, küresel ekonomideki endişeler nedeniyle düşüşle başladı. Küresel ekonomideki yavaşlama endişelerinin yanı sıra ABD'de hükümetin hala kapalı olması nedeniyle alımlarda tedirginliğin yaşandığı New York borsasında 3 büyük endeks, günü sınırlı da olsa artıda kapadı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 18.78 puan ve yüzde 0.08'lik artışla 23.346,24 puanla kapadı. S&P 500, 3.18 puan ve yüzde 0.13 artışla 2.510,03 puanla günü tamamladı. Teknoloji endeki Nasdaq ise gün sonunda 30.66 puan ve yüzde 0.46 yükselişle 6.665,94 puana ulaştı. 

APPLE HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarının belirgin şekilde azalması nedeniyle gelir tahminini düşürmesi,  şirket hisselerinin çok sert değer kaybına yol açtı. New York borsasında işlemlerin sona ermesinin ardından gelen haberler, Apple hisselerinin sınırlı satışlarda yüzde 8'e yakın değer kaybetmesine yol açtı. 

S&P 500 VADELİ İŞLEMLERİ YÜZDE 1.5 DEĞER KAYBETTİ

S&P 500 vadeli işlemleri, Apple'ın dördüncü çeyreğe yönelik tahminlerini düşürmesinden sonra yüzde 1,5 oranında değer kaybetti.

Apple'ın gelir tahminini düşürmesi küresel ekonomideki yavaşlama korkularını da artırdı. Bu korkunun yol açtığı olumsuzluğun New York borsasında perşembe günü de kendisini hissettireceği öne sürüldü.

New York borsasında yatırımcılar, gelecek hafta açıklanmaya başalanacak olan şirketlerin 4. çeyrek bilançolarının açıklanmasını takip edecek.  

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsa İstanbul yeni yıla düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)