E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​New York rekora doymuyor---

​New York rekora doymuyor

​New York rekora doymuyor
15 Kasım 2013 - 19:45 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların fabrika üretimi verilerini değerlendirmeleriyle zirve rekorunu genişletiyor

ABD hisseleri, yatırımcıların fabrika üretimi verilerini değerlendirmeleri ve Fed'in teşviklere devam edeceği söylentileri arasında yükselirken, gösterge endeksler zirve rekorunu genişletiyor. 
Exxon Mobil Corp. yüzde 1.2 yükselirken, FedEx Corp. milyarder yatırımcılar George Soros ve John Paulson'un pozisyon almasıyla yüzde 2.1 tırmandı. Fannie Mae ve Freddie Mac yüzde 9.3'ün üzerinde düşüş yaşadılar. Western Union Co. ise şef finansal yetkilisinin ayrılacağını açıklamasıyla yüzde 5.5 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 11:21'de 1,794.16 puan oldu. Endeks bu hafta içerisinde yüzde 1.3 yükselerek Şubat ayından bu yana en uzun haftalık kazanç periyodu olan üst üste altıncı haftalık kazanca ilerliyor. Dow Jones endeksi ise 52.37 puan, yani yüzde 0.3 yükselerek 15,928.59 puana geldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 14 üzerinde seyretti.

Paris'te bulunan Natixis'in hisse stratejistlerinden Benoit Peloille, "Yellen'ın yorumları güvercin olması nedeniyle kısa vadede piyasalar için olumlu. Yellen Bernanke ile aynı çizgide ve hatta ondan daha fazlasını bile yapabileceğini söyledi. Piyasalar kesinlikle bu tondan memnun" dedi. 
S&P ve Dow Jones endeksleri dün, Ben S. Bernanke'nin ardından Fed başkanı olacak olan Janet Yellen'ın, merkez bankasının tevikleri ekonominin yeteri oranda toparlanmadan sonlandırmaması gerektiğini söylemesi sonrasında zirve rekorlarını genişletmişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)