E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNiye normal halka arz yapılmıyor---

Niye normal halka arz yapılmıyor

Niye normal halka arz yapılmıyor
01 Ekim 2013 - 13:04 borsagundem.com

İşte piyasada konuşulan: "Çekleri dönen, banka kredilerinde sorun yaşayan şirket parayı borsadan toplamak istiyor..."

BORSAGUNDEM.COM
Dolaylı yoldan halka açılmayı planlayan Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret, Latek Holding ile birleşme için düğmeye bastı. Latek Holding’den KAP’a yapılan açıklamada şirket yönetim kurulunun 30.06.2013 tarihli finansal tablolar esas alınarak Latek Holding’in bütün aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak devralınması için gerekli yasal işlemlere başlanılmasına karar verildiği belirtildi. 
Şirketin patronu Müjdat Uslu ise geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamalarda çok önemli mesajlar verdi. Uslu, kredi borçları konusunda yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: “7 yıl vadeli kredi aldık. Bankalar 2012 başında bir sürü firmayı batırdı. En az 7-8 firma iflas erteleme istedi. Bizden de erken tarihte krediyi geri istediler. 25 milyon dolar kullanmıştık. Daha ödemesiz dönemi bitmemişti. 3 ay kadar müzakere ettik ve yeniden yapılandırdık."
PİYASALARDA SORULAN SORU
Bu açıklamanın ardından piyasalarda “Neden normal yolla halka açılmıyor?” sorusu gündeme geldi. "Çeklerinin arkası yazılan, banka kredilerinde sorun yaşayan bir şirket, halka açık iki şirketi nasıl satın alıyor? Daha da ötesi neden normal yollarla halka arz yapmıyor da dolaylı olarak halka açık bir şirketle birleşerek halka açılmayı planlıyor? Şirket nasıl değerlenecek ve nasıl fiyatlanacak?" sorularının yanıtları ve düzenleyici ve denetleyici otoritelerin bu konuda vereceği kararlar, yatırımcılar açısından merakla bekleniyor. 
Peki, Genpower nasıl bir şirket? İşte borsagundem.com’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı haber.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gazeteci02 Ekim 2013 16:19

    kursat tüzmenin sirkrti bu islerin arkasinda o var bu yüzdende basbakan kendisinin üzerini cizdi

  • Selim Selçuk02 Ekim 2013 07:15

    Neden mi halka arz edilmiyor normal olarak mübarek kardeşler hep dümeni sıra bedeli var Beşiktaş hisse sinde sayın Orhan abi sizden ricam var bjkas hissede kulubün hisse senetlerini satacaklar 10.000.000 lot yatırımcıyı uyarınnn birde bedeli olacak vay yatırımının halineeeeee bırde hisseyi trend yap Enver nasılda bu hesaplar bakılmıyor günde takas donuyorrrr Spk ve İMKB neden hisse durdurma gelmiyorlar Orhan abi sende inçeleeee ve yaz zabıtı bunları

  • aziz02 Ekim 2013 00:19

    Başka bir hokkabazda taraf hissesinde işbaşında onada dikkat millet aman ha bu hisse bu piyasa değeri olamaz alan yanar bence.

  • aziz01 Ekim 2013 21:13

    Hokkabaz işbaşında gene hokus-pokus hareketleri uzak durun bence.

  • Kervansaray game01 Ekim 2013 17:49

    Kervansaray olayı bilinmez bilinmez bir oyun. birleşmeyle oluşan yeni mal durumu nedir kimsenin hiç bir fikri yok. ne kadar borcu var buna karşı ne kadar nakiti var. hiç bir sey bildirimi olmadan nasıl oluyor SPK birleşime izin veriyor? Birleşimden sonra mali durumu çok kötüleşmiş diye söylenceler var. hisselerin bir kısmını topluca iyi fiatla devredeceği bir bir ortak bulup nakit kaynağı sağlayamazsa işi or görünüyor. birleşimden önce mali durumu oldukça olumluydu oysa.

  • sami01 Ekim 2013 17:43

    genpower ı enerji sektöründen biliyorum. Saçma sapana fabrika yaptılar, %90 boş. sonra borçlar iyice arttı, şimdi sermaye artırımları ile kurtarırız diyerek geliyorlar... artık burada parasını kurtardıktan sonra komple göçertirler...

  • KERVANSARAY01 Ekim 2013 13:58

    Kervansaray ın sermayesi sessiz sedasız 60 milyondan 588 milyona çıkarttılar sermaye arttırımı filan olmadan!!!bunu neyle birleştirdiler,nasıl değerlediler şirketin piyasa değeri birden 10 katına çıktı...satılacak 500 milyon lot mal endeks türev in takasına indi...inanılmaz şeyler olmaya devam ediyor bu kervansaray olayı son yılların belkide EN BÜYÜĞÜ...borsagündem in bu olayı gündeme taşımasını diliyorummm...

  • hatalı rapor01 Ekim 2013 13:49

    hatalı raporlarla halk zarara uğratılıyor. burada fiyat değerlemesi yapan mercileri, otoriteleri gizliden ayarlayarak 10 milyon eden şirketi 300 milyon eder raporu düzenletip beleşe 290 milyon için bedeva lot sahibi olacaklar. sonrada 2 liradan 145 milyon lot ise bunu borsada 0.70 kuruşa bile haraç mezat satacaklar. çünkü zaten öyle bir değer yoktu. paravan raporla fiyat şişirilip, gizlice dolandırıcılık suçu işlenmiş oluyor. Örnek görmek istiyorsanız. Uçcak-Egekraft birleşmesi ve Kervn-Ceyln birleşmesi. Nitelikli suçların yöntemini değiştirip, aleni şekilde halk soyulmaya devam ediliyor. ve malesef otoriteler yine uyuyor. aceba neden uyuyor?.

  • belkıs01 Ekim 2013 13:29

    genpower çok ii bir şirkettir. zaten araştırısanız görürsünüz.