E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNobel ödüllü ekonomist kripto paralara karşı ---

Nobel ödüllü ekonomist kripto paralara karşı

Nobel ödüllü ekonomist kripto paralara karşı
01 Aralık 2017 - 11:08 borsagundem.com

Joseph Stiglitz, Bloomberg TV'de katıldığı bir programda Bitcoin gibi kripto paraların yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

BORSAGUNDEM.COM

Joseph Stiglitz, Bloomberg TV'de katıldığı bir programda kripto paralara karşı olanların çoğu tarafından onaylanabilecek ifadelerde bulundu ve Bitcoin gibi kripto paraların yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

Stiglitz, Bitcoin piyasasının devletin denetleme organlarını atlatma potansiyeli olan bir ortam içinde işlediğini ve Bitcoin'in yükseliş ve çöküşleri nedeniyle pek çok yatırımcının zarar göreceğini bu nedenle yasaklanması gerektiğini savundu. Ünlü ekonomist ayrıca kripto paraların sosyal faydası olabilecek herhangi bir fonksiyon içermediğini de öne sürdü.

Kripto para savunucuları, bu görüş esas alınacak olursa son dönemde piyasaların gözdesi olan FANG (Facebook, Apple, Netflix, ve Google) hisselerinin de yasaklanması gerektiğini söyledi ki bu hisseler Bitcoin'in sert düşüş yaşadığı aynı gün içinde çok daha fazla kayıplar yaşamıştı.

İşin aslına bakılacak olursa Bitcoin piyasa değerinden 3 milyar dolar kaybederken FANG hisseleri 60 milyar dolar yani Bitcoin'in 20 katı kadar piyasa değeri kaybı yaşadılar. Eğer tüketicinin korunması ana hedef ise FANG hisseleri daha büyük bir risk taşıyor ve yasaklanmayı daha çok hak ediyor.

Bununla birlikte nihai analizde ekonomistlerin görüşleri ne olursa olsun, Bitcoin doğası gereği yasaklanması imkansız bir ortamda çalışıyor. Bunun yerine hükümetler, Bitcoin'in alım satımını mantıklı ve rasyonel bir şekilde düzenleyebilme imkanına sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)