E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNoel tatili nedeniyle piyasalar hacimsiz seyrediyor---

Noel tatili nedeniyle piyasalar hacimsiz seyrediyor

Noel tatili nedeniyle piyasalar hacimsiz seyrediyor
25 Aralık 2017 - 09:33 borsagundem.com

Noel kutlamaları nedeniyle piyasaya volatilite getiren endenslerin kapalı olmasıdan dolayı piyasalar sakin seyrediyor

ABD borsalarının noel tatili öncesi Cuma günkü son seansta düşük hacimli işlemlerde gerilemesinin ardından Japonya'nın Nikkei endeksi bugün yönsüz seyrediyor. Noel tatili nedeniyle birçok ülke piyasasının kapalı olması nedeniyle açık olan piyasalardaki işlem hacimleri de düşük seviyelerde bulunuyor. Tokyo borsasında yüzde 0.1 artı ile eksi arasında gidip gelirken, haber anında yüzde 0.1 artıda 22.927 puanda bulunuyor.

DÖVİZ

Dolar noel tatili nedeniyle hacimlerin düştüğü piyasalarda başlıca para birimleri karşısında belirgin bir değişim göstermedi. Ancak bankaların yıl sonunda dolar talebinin artmasına paralel olarak yen/dolar swap maliyetleri yükseldi. Geçen hafta Cuma günü ABD'de açıklanan ve artış kaydeden tüketici harcamaları ve sermaye malı siparişleri verilerinden destek bulan dolar bugün 113.30 yen ile Asya piyasalarında yatay seyrediyor. Euro, Cuma günü İspanya'nın Katalonya bölgesindeki seçimleri ayrılıkçıların kazanmasının ardından geriledikten sonra bugün 1.1850 Dolar ile Cuma'ya kıyasala yatay seyrediyor. Tokyo dışındaki büyük döviz piyasalarının kapalı olduğu işlem gününde euro/dolar ve dolar/yen gibi temel kurlarda işlem hacimleri ortalama bir günün beşte birinden az seviyede bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)