E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNokia'yı alacak mı?---

Nokia'yı alacak mı?

Nokia'yı alacak mı?
11 Kasım 2012 - 01:18 borsagundem.com

Microsoft'un satış kanallarına yönelmesi, akıllara bazı telefon şirketlerinin Microsoft tarafından alınıp alınmayacağı sorularını getiriyor

Microsoft şirketinin direk satış kanallara girmek için piyasayı zorladığı şu günlerde, Wİndows 8 işletim sistemleriyle çalışan akıllı telefonlarını piyasaya sürdüğü biliniyor. Kullanıcılara göre ise Window Phone 8 çalıştıran telefon ve Windows 8 çalıştıran bir masaüstü arasındaki fark, masaüstü ile bir telefon görüşmesi yapmak için kulağa tutulamamasıdır.
Microsoft'un Windows 8 ile beraber telefon piyasasına girmesiyle telefon üreticisi satın almak yada telefon yapmak için Çin veya Kore'de fiziksel bir yapı alması gerekiyor. Piyasanın oyuncularından Samsung, HTC ve Foxconn'un ise uzakdoğu pazarında ise zor durumda olduğu bir gerçek. Bu noktada akıllara bir soru geliyor; Microsoft'un Eylül ayında Windows 8 telefonunun üretimi için ortak olduğu telefon üreticisi Nokia'yı alacak mı?
Nokia hisselerinin piyasa değeri yaklaşık 4.5 milyar dolar, defter değeri ise 10 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Yani Microsoft, hisse başına yaklaşık 4 dolar vererek Nokia'yı yaklaşık 18-20 milyar dolara alabilir. Microsoft'un 66 milyar Dolar civarında nakiti olduğu söylenirken, geriye kalan miktarın 25 milyar dolarıyla da ünlü bilgisayar şirketi Dell'i almaması için bir neden bulunmuyor. Üstelik bu önemli 2 şirketi alsa dahi geriye fazlaca parası kalıyor.
Dell ve Nokia'nın Microsoft tarafından alındığı varsayımından hareketle, şirketin hem markalı bir telefon, bilgisayar ve dizüstü ve sonucu kanallarına sahip olacağı bir gerçek. Yada Dell şirketinin bir kısmının alınmasıyla donanım kanallarına yönelmektense servis kanallarına yönelerek amacına ulaşabilir.
Bu olasılıklar bir kenara bırakılırsa, Microsoft'un parekende satış stratejisinin şu ana kadar kötü gittiğine dair biz görüntü söz konusu değil. Yatırımcıların ise Microsoft'un bu olasılıklar çerçevesinde nasıl hareket edeceğini takip etmeleri öneriliyor. Şirkete yakın kaynaklara göre Nokia şimdilik Microsof'un alışveriş sepetinde gibi gözüküyor, fakat diğer şirketler de sepete eklenirse şaşırmayın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)