E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNorveç dijital para testlerine başlıyor---

Norveç dijital para testlerine başlıyor

Norveç dijital para testlerine başlıyor
24 Nisan 2021 - 11:19 borsagundem.com

Norveç Merkez Bankası, yeni teknik testler yoluyla tercih edilen bir dijital para çözümü bulmayı hedefliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Norveç Merkez Bankası Norges Bank, yıllarca süren araştırmaların ardından bir merkez bankası dijital para birimi için çeşitli teknik çözümleri test etmeye hazırlanıyor.

Norges Bank, dahili bir çalışma grubunun tavsiyeleri üzerine önümüzdeki iki yıl boyunca testleri yapacağını resmi olarak duyurdu.

Duyuruya göre, Norges Bank son dört yıldır dijital para araştırmasına dahil oldu. Yapılan açıklamada Merkez Bankası Başkanı Oeystein Olsen, "Merkez bankası parası, ödeme sistemini, daha fazla muhafaza etmek ve geliştirmek için ilgili olabilecek bir dizi önemli özellik sağlar. Bir dijital para çıkarmanın uygun olup olmadığına karar verebilmemiz için ek bilgi gerekiyor” diye konuştu.

Norges Bank, “paraya ve parasal sisteme güveni sağlamak” için 2018'de kendi ulusal kripto para birimini başlatmayı kararlaştırmıştı. 

Norveç, nakit kullanımındaki büyük düşüş nedeniyle kripto para araştırması başlattı. İskandinav ulus ülkenin ödemelerinin sadece % 4'ü nakit yapılıyor ve dünyanın en nakitsiz ülkesi olarak kabul ediliyor

Dünyanın her yerindeki ülkeler, ulusal dijital para birimlerini geliştirme çabalarını artırıyor. Bu haftanın başlarında, İngiltere Merkez Bankası, dijital bir sterlin yaratılmasına neden olabilecek ön çalışmalarının başladığını resmen açıklamıştı.

Kripto para borsası Bitay battı mı?

 

Bitexen'den kamuoyuna duyuru

 

Thodex ve Vebitcoin mağdurları ne yapmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)